ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2015 07:42 EET | Updated 06/03/2015 12:56 EET

Κανέλλη στη δίκη για το χαστούκι Κασιδιάρη: Έζησα 1μιση μήνα κάνοντας ενέσεις - Δεν μπορούσα να σταθώ

Σε κλίμα έντασης άρχισε η δίκη του για την γνωστή υπόθεση με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της βουλευτή Λιάνας Κανέλλη ενώ είχε προηγηθεί η εκτόξευση νερού κατά της νυν περιφερειάρχη Ρένας Δούρου κατά την διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στις 7 Ιουνίου 2012.

Λεκτικές κόντρες, διαξιφισμοί συνηγόρων με τους μάρτυρες, έντονες εκφράσεις και πολυ φορτισμένη ατμόσφαιρα έχουν αναγκάσει την πρόεδρο να διακόψει μέχρι στγμής 4 φορές τη δίκη.

Ταραγμένη άρχισε την κατάθεσή της η Λιάνα Κανέλλη.

«Είχαν γίνει πρώτα οι πρώτες εκλογές και πηγαίναμε για τις δεύτερες. Πήρα πρόσκληση να παρευρεθώ σε εκπομπή στον ΑΝΤ1 όπου καλεσμένοι ήταν επίσης ο κ. Δελατόλας και η. Δούρου.

Η συζήτηση ήταν πολιτική και σε ήρεμους τόνους. Τρία λεπτά πριν κλείσει η εκπομπή ανέβηκαν οι τόνοι. Ακούστηκε κάτι για σχέσεις του ΚΚΕ με αστυνομικούς. Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ. Ο Κασιδιάρης μου λέει ''παλιοκουμμούνι''. ''Δεν μιλάω με φασίστα'', του είπα.

Είναι σε κατάσταση αλλόφρονα. Φωνάζει, βρίζει τη Δούρου. Τρέμει. Αρπάζει ένα ποτήρι νερό και το πετάει στη Δούρου. Είναι δίπλα μου και του λέω ''τι κάνεις, μωρέ;'' και μετά είδα τον ουρανό με τ'άστρα. Τρώω τρεις με τέσσερις μπουνιές με όλη του δύναμη άρχισα να φωνάζω. Μετά εκείνος έφυγε αμέσως. Έζησα ενάμιση μήνα κάνοντας ενέσεις, μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου σπονδύλου στον αυχένα. Δεν μπορούσα να σταθώ. Είναι το πρότυπο Ζιρινόφκσι. Τα έχουν κάνει και αλλού αυτά. Και επιβαρύνθηκε η ζωή μου και το κεφάλι μου».

Σε ερώτηση της Προέδρου γιατί δεν υπέβαλε μήνυση νωρίτερα η κ. Κανέλλη είπε:

«Δεν σκόπευα να κάνω μήνυση. Από μονή της η πράξη ήταν εξευτελιστική. Μετά όμως ήρθε το Πέραμα και ο φόνος του Φύσσα και έτσι έκανα μήνυση. Από πολιτική αξιοπρέπεια δεν έκανα μήνυση (σσ νωρίτερα)».

«Δεν θέλω αναφερθώ στο δεύτερο πρόβλημα που έχω – αφορά στην καρδιά μου. Δεν θέλω να περάσω δεύτερο έμφραγμα. Αισθάνομαι φρικτούς πόνους αλλά αντέχω», τόνισε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της.

Και συνέχισε: «Ήμουν μελανιασμένη για καιρό. Είμαι 60 χρονών. Τότε ήμουν 57. Έχω πάει σε πολέμους, ξέρω να ξεχωρίζω τη μπουνιά».

Ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Νίκος Αντωνιάδης, επενέβη και ρώτησε την κ. Κανέλλη σχετικά με τις συνεντεύξεις που έδωσε εκείνη την ημέρα η κ. Κανέλλη. «Έδωσα 50 συνεντεύξεις εκείνη την ημέρα», απάντησε. Ο κ. Νίκος Αντωνιάδης τότε της διαβάζει ένα απόσπασμα συνέντευξής της στο κανάλι του Mega ότι ο κ. Κασιδιάρης είχε ρίξει τρεις μπουνιές στον αέρα και ότι την πέτυχε η τέταρτη.

Σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε ένταση και προσωρινά το δικαστήριο.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο βοηθός αρχισυντάκτη της εκπομπής, Αντώνης Παπαδάκης.

«Ήταν η εκπομπή σε εξέλιξη. Είχαμε υπερβεί κατά 30 δευτερόλεπτα το χρόνο. Μετά το περιστατικό με το ποτήρι στην κ. Δούρου, είδα την κ. Κανέλλη να τον χτυπάει με την εφημερίδα και να του λέει ''τι κανεις ρε;''. Τότε ο Κασιδιάρης πετάχτηκε πάνω και τη χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο - κάποιες από αυτές ήταν τυφλές κάποια πρέπει να την χτύπησε. Δεν ήμουν κοντά. Τα έβλεπα όλα από το κοντρόλ. Ο κ. Κασιδιαρης άρχισε να τρέχει και έφυγε. Έβλεπα από το κοντρόλ που πηγαίνει έτρεξα και τον πρόλαβα. Τον είδα να παραμερίζει τον κόσμο χτυπώντας τον. Η κ. Κανελλη είχε άρχισε να κοκκινίζει πολύ και είχε στο μάτι κάτω από το μάτι της μία κοκκινιλα».

Στην κατάθεσή του ο κ. Γιώργος Παπαδάκης είπε:

«Ήμασταν σε προεκλογική περίοδο και είχα καλεσμενους την κ. Κανέλλη, τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και την κ. Δούρου. Εξελισσόταν η εκπομπή ομαλά - το έκανα και μνεία μάλιστα. Είπα πρώτη φορά τόσο πολιτισμένο κλίμα σε εκπομπή. Πριν όμως πέσουν οι τίτλοι και ενώ είχε προηγηθεί ο διάλογος της κ. Δούρου με τον κ. Κασιδιάρη για μια δίκη που είχε ο κ. Κασιδιάρης, τον βλέπω να σηκώνεται και να παίρνει το ποτήρι νερό που έχουν οι καλεσμένοι και να το ρίχνει στην κ. Δούρου. Εγώ τότε είπα το γνωστό σε όλη την Ελλάδα ''όχι, όχι,όχι'' και έτρεξα φοβούμενος μήπως εκσφενδονίσει και το ποτήρι ο Κασιδιάρης. Φτάνοντας κοντά στον κ. Κασιδιάρη μεσολάβησε η αντίδραση της κ. Κανέλλη η οποία τον χτύπησε στο αριστερό μπράτσο με την εφημερίδα. Χωρίς να έχω πλήρη εικόνα γιατί προσπαθούσα να φτάσω κοντά, ο κ. Κασιδιάρης είχε αρχίσει τα χτυπήματα κατά της κ. Κανέλλη. Ένα ή δύο πέσανε στον αέρα. Το ένα που πρόλαβα να δω πήγε στα γεμάτα (σσ προσωπο)»

Πρόεδρος: Ποιος διάλογος προκάλεσε αυτή την αντίδραση Κασιδιάρη;

Παπαδάκης Γ.: «Ακριβώς το διάλογος δεν το θυμάμαι. Έχουν περάσει τρία χρόνια αλλά άκουσα κάτι για τα ΚΝΑΤ. Υπήρξε αναστάσωση. Στην προσπάθεια του να φύγει η κ. Κανέλλη φώναζε να συλληφθεί με έχει χτυπήσει. Η εκπομπή συνεχίστηκε χωρίς τον κ. Κασιδιάρη μέχρι να πέσουν οι διαφημίσεις. Η κ. Κανέλλη είχε ένα χτύπημα κάτω από το μάτι της και μάλιστα κάλεσα την κάμερα να το δείξει. Ο Κασιδιάρης πίστευε ότι είχε θιχτεί».

Πρόεδρος: Είχατε την αίσθηση ότι ήθελε να προκαλέσει σωματική βλάβη;

Παπαδάκης Γ.: «Τα χτυπήματα ήταν ισχυρά»

Απολογία Κασιδιάρη: Της έριξα ένα χαστούκι στο πρόσωπο και δύο στον αέρα

«Δεν μπορώ να χτυπήσω γυναίκα αλλά εάν δεχόταν κάποιος αυτή την άθλια συμπεριφορά τι θα έκανε; Αναγνωρίζω ότι δεν ήταν σωστό που την χτύπησα. Έπρεπε να φύγω εκείνη τη στιγμή μετά τη συνομιλία μου με τη Δούρου. Έκανα κίνηση να βγάλω το μικρόφωνο και τότε η κ. Κανέλλη με χτύπησε με κάτι χαρτιά και αντέδρασα με αυτό το λάθος τρόπο. Της έριξα ένα χαστούκι στο πρόσωπο και δύο στον αέρα. Της έχω υποβάλει και εγώ μήνυση για έργω εξύβριση και εξύβριση αλλά δεν ήρθε η δική της ασυλία. Η δική μου δίωξη η ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα δημοσιογράφου σε δικαστικό. Είχα πολλά νεύρα μετά το περιστατικό γι αυτό κι έφυγα».

«Είχατε κάποια επικοινωνία με την κ. Κανέλλη όταν ατόνησε αυτή η ιστορία;», ρώτησε η εισαγγελέας. «Όχι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε ότι έχει εκπαιδευτεί στις καταδρομές και όχι στις πολεμικές τέχνες.

Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά προκειμένου η εισαγγελέας να διατυπώσει την πρόταση της περί ενοχής ή όχι του κ. Κασιδιάρη.