ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/03/2015 11:33 EET | Updated 06/03/2015 12:10 EET

Αγωγή του Γιώργου Παπανδρέου κατά του Ερβέ Φαλτσιανί

ASSOCIATED PRESS
FILE In this Saturday, Oct. 1, 2011, file photo Greece's Prime Minister George Papandreou awaits the Emir of Qatar, , for a meeting at the Prime Minister's official residence in Athens. Former Greek prime minister George Papandreou has revealed plans to create a new political party — a development that will see him break away from the once powerful PanHellenic Socialist Movement founded by his father. Papandreou, 62, announced the plan on his website Friday, Jan. 2, 2015, ahead of a snap general election on Jan. 25.(AP Photo/Kostas Tsironis, File)

Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλτσιανί – του πρώην εργαζομένου της HSBC που έγινε γνωστός επειδή απέσπασε τα στοιχεία μεγάλου αριθμού καταθετών από την HSBC της Γενεύης- κατέθεσε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ γίνεται λόγος για «άθλιες συκοφαντίες» οι οποίες έχουν σκοπό τον «τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλτσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών».

«Τόσο ο κ. Φαλτσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες, εμπλέκοντας το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχουν ενημερωθεί και για τη νέα δήλωση του κ. Στασινόπουλου – μέχρι πριν λίγες μέρες Ειδικού Προϊσταμένου ΣΔΟΕ, ότι “υπήρξε διασυρμός” και ότι “από έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν προέκυψε τίποτε”.Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε διαψεύσει κατηγορηματικά δημοσίευμα της Κοριέρε Ντέλλα Σέρα, με τίτλο «O Σαρκοζί και η λίστα Φαλτσιανί με στόχο να επιβληθεί η τρόικα στην Αθήνα. Περιλαμβάνει και τη μητέρα του Παπανδρέου, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ».

Με ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ είχε διαψευσθεί κατηγορηματικά το δημοσίευμα και είχε γίνει παραπομπή στο σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, στις 12 Νοεμβρίου του 20014, σύμφωνα με το οποίο η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερβέ Φαλτσιανί είχε αποσπάσει τα αρχεία της Τράπεζας HSBC της Ελβετίας, από τα οποία προέκυψε η «λίστα Φαλτσιανί» μέρος της οποίας αποτελεί η «λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος σε βιβλίο του, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου περιλαμβάνεται στη λίστα, με λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ.