ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/03/2015 04:04 EET | Updated 06/03/2015 04:48 EET

Βρέθηκε ο υγρός τάφος του θρυλικού ιαπωνικού θωρηκτού Musashi

Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft Paul Allen ανακάλυψε το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Musashi, ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ και το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων.

Το ναυάγιο του θωρηκτού αποτελεί ένα από τα διασημότερα ναυάγια στον κόσμο, καθώς το πλοίο ήταν το καμάρι του Αυτοκρατορικού Στόλου και ναυαρχίδα του από το 1942 μέχρι το 1944.

Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε το γιοτ του δισεκατομμυριούχου, το M/Y Octopus, το οποίο διαθέτει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Το θωρηκτό βυθίστηκε τον Οκτώβριο του 1944 από αμερικανικά αεροσκάφη. Συνολικά, 1.023 από τα 2.399 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ, ζυγίζοντας σχεδόν 73.000 τόνους όταν ήταν πλήρως φορτωμένο, ενώ διέθετε 9 κύρια όπλα και αεροσκάφη. Τα μεγαλύτερα όπλα του μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυραύλους που έφταναν σε βάρος τον 1,5 τόνο ο καθένας.

Οι έρευνες για το θωρυκτό ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια. Εκπρόσωπος της ομάδας του Allen δήλωσε ότι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακάλυψη θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Photo gallery musashi See Gallery