ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/03/2015 11:15 EET | Updated 07/03/2015 11:15 EET

Στο μικροσκόπιο το πόθεν έσχες Χαρδούβελη και οι λογαριασμοί του στο εξωτερικό

Sooc

Συμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται την Κυριακή από την εφημερίδα Real News, το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, μπαίνει στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας. Η εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του Παναγιώτη Νικολούδη με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2015, όταν δηλαδή ήταν ακόμα Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει τρεις ενδείξεις που σύμφωνα με το έγγραφο χρήζουν διερεύνησης:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Γκίκα Χαρδούβελη και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».