ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2015 08:36 EET | Updated 09/03/2015 08:36 EET

Φορτσάκης προς τον υπουργό Παιδείας: Έχει κινηθεί ποινική διαδικασία για τις καταστροφές στα Πανεπιστήμια;

eurokinissi

Για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές σε πανεπιστημιακούς χώρους, κατέθεσε ερώτηση, που απευθύνει στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι «τελευταία», η εξωτερική όψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη καλύφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από γκράφιτι. «Πρόκειται για ολοκληρωτική αλλοίωση της όψεως του κτιρίου, ενώ η έκταση της εν λόγω επέμβασης είναι πρωτοφανής. Οι σχετικές εικόνες, όπως δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο Τύπο, προκαλούν μεγάλη θλίψη. Εν τούτοις, ούτε το υπουργείο ούτε οι πρυτανικές αρχές μέχρι σήμερα καταδίκασαν το συμβάν», αναφέρει ο κ. Φορτσάκης και προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια συμβάντα.

Ο κ. Φορτσάκης, καλεί τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποια μέτρα είχαν ληφθεί για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων, αν έχει κινηθεί ποινική διαδικασία, ποιος θα αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα στο μέλλον.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsored Post