ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2015 05:22 EET | Updated 09/03/2015 05:23 EET

«Συναγερμός» στον Έβρο- Σε συνεχή άνοδο η στάθμη του ποταμού

eurokinissi

Σε επιφυλακή βρίσκονται, από χθες το βράδυ, οι αρχές στον Έβρο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης της στάθμης του νερού στο ποταμό. Η τελευταία μέτρηση που έγινε τα ξημερώματα στο Πύθιο "ανέβασε" τη στάθμη από το 4,94 μ. που ήταν χθες το μεσημέρι στα 5,12 μ., με το όριο επιφυλακής να είναι τα 4,70 μ.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι η βουλγαρική πλευρά έκανε γνωστό, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα απελευθερώσει στην κοίτη του ποταμού Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού, ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τόνισε: "Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του ποταμού. Εμείς παρατηρούμε την όλη εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ώστε ν' αποτρέψουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο".

Ο κ. Πέτροβιτς επανέλαβε ότι η ανησυχία των αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα αναχώματα. "Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων εβδομάδων", εξήγησε, "είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αδύνατη μέσα στον χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες. Τέτοιες εργασίες γίνονται μόνο το καλοκαίρι, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή".

Καβάλα: Έκλεισε τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα για Ξάνθη λόγω κατολίσθησης

Κλειστό παραμένει, από χθες το βράδυ, το τμήμα της Εγνατίας Οδού - παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο τους Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου, λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε στο ρεύμα προς Ξάνθη.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε δυο σημεία, κοντά στις κοιλαδογέφυρες και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να γίνουν εργασίες απομάκρυνσης των βράχων και των φθαρτών υλικών.

Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό, οι εργασίες για την απομάκρυνση των βράχων και τη διάνοιξη του ρεύματος θα ολοκληρωθούν σήμερα, ως το μεσημέρι.

Η κυκλοφορία όλων των επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων γίνεται πλέον μέσα από την πόλη της Καβάλας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Sponsoed post