ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2015 06:21 EET | Updated 09/03/2015 08:20 EET

Αυτή είναι η συμμορία του Ολυμπιονίκη της πάλης

astynomia.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των μελών της συμμορίας ληστών που φέρεται να είχε ως αρχηγό τον Ολυμπιονίκη της πάλης Αβτανδίλ Ξανθόπουλο.

Η σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2015, αριθμούσε 10 μέλη, τα οποία χτυπούσαν σπίτια στην Αττική με τη συνδρομή οικιακών βοηθών και αποκλειστικών νοσοκόμων.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμορία προσέγγιζε υποψήφιες συνεργούς σε στέκια Γεωργιανών στην Αθήνα και τους έταζε μερίδιο από τα κλοπιμαία προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους. Κατόπιν, ζητούσαν πληροφορίες για ηλικιωμένους για τους οποίους γνώριζαν ότι είχαν προβλήματα υγείας και έκρυβαν χρήματα στο σπίτι.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε συνολικά εννιά επιθέσεις σε σπίτια ηλικιωμένων. Μία από αυτές είχε θύμα 83χρονη στο Μαρούσι, την οποία την χτύπησαν και την απείλησαν με μαχαίρι για να της αρπάξουν 2.000 ευρώ. Σε μία άλλη περίπτωση στην Αγία Παρασκευή το θύμα ήταν μία 74χρονη, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Οι δράστες έφτασαν στο σημείο να ρίξουν υπνωτικό στη γυναίκα προκειμένου να κοιμηθεί και να τις πάρουν 3.600 ευρώ, που ήταν όλες οι οικονομίες της.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των μελών της οργάνωσης για να βρεθούν και άλλοι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματά της. Πρώτος στις φωτογραφίες απεικονίζεται ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος.