ΕΛ.ΑΣ.: Λερναία Ύδρα η νεοτρομοκρατία. Φόβοι για αιματηρό χτύπημα-απάντηση στις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής

ΕΛ.ΑΣ.: Λερναία Ύδρα η νεοτρομοκρατία. Φόβοι για αιματηρό χτύπημα-απάντηση στις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής
eurokinissi

Αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-απάντηση στις συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. για το «ξήλωμα» της ομάδας που θα συμμετείχε στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού φοβούνται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Οι συλλήψεις συγγενών έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και της Αγγελικής Σπυροπούλου έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό σε έγκλειστους –και όχι μόνο- κατηγορουμένους για τρομοκρατία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αγγελική ήταν η «προστατευόμενη» των ηγετικών μελών της «Συνωμοσίας», ενώ οι συγγενείς των κατηγορουμένων θα έπρεπε –όπως λένε οι έγκλειστοι «Πυρήνες»- να μην αγγιχθούν από τις Αρχές γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Οι εκτιμήσεις στελεχών της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο ότι δεν αποκλείεται ήδη να έχει δοθεί εντολή μέσα από τη φυλακή ή εκτός αυτής για ένοπλη επίθεση σε βάρος στόχου από το χώρο της Δικαιοσύνης ή της ΕΛ.ΑΣ. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το χτύπημα που φοβάται η Αστυνομία θα πρόκειται για «επίθεση όχι καλά οργανωμένη, συνεπώς πολύ επικίνδυνη, και σίγουρα εντυπωσιακή για να περάσουν το μήνυμα ότι είναι ακόμα εδώ».

Η χειρότερη εκδοχή για την ΕΛ.ΑΣ. είναι γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες για χτύπημα που θα προκύψει από σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών, όπως εκτιμάται ότι συνέβη στην εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. «Κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι τρομοκράτες που χαρακτηρίζονται ως ‘βαριά’ πιστόλια. Έχουν εξαφανιστεί πολλά άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατία. Ακόμα και από την ομάδα της Αγγελικής το άτομο με την κωδική ονομασία Ρωξάνη είναι ασύλληπτο. Ξέρουμε επίσης ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι μεγαλοποινικοί που συμμετείχαν σε ληστείες για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου. Τα άτομα αυτά ανά πάσα στιγμή μπορεί να θελήσουν –είτε αυτοβούλως είτε κατ’ εντολή ηγετών της νεοτρομοκρατίας- χτύπημα με ανθρώπινο στόχο», επισημαίνει στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπάρχει άλλωστε προηγούμενο που δείχνει ότι οι επιθέσεις αντεκδίκησης είναι οι πιο αιματηρές. Ενδεικτικό είναι το «γάζωμα» με καλάσνικοφ έξι αστυνομικών τον Οκτώβριο του 2009 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, λίγες ημέρες μετά την επικήρυξη που είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. για τους αποκαλούμενους «ληστές με τα μαύρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος αστυνομικές πηγές προσθέτουν ότι η άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, δεν αποκλείεται να αποτελεί και αυτή πράξη αντεκδίκησης μελών της νεοτρομοκρατίας και στελεχών της ελληνικής καμόρας για τις συλλήψεις ατόμων που σχετίζονταν με το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού. Η εν ψυχρώ εκτέλεση μπορεί να είχε, όπως λένε, παράλληλο στόχο την «αντικατάσταση» της διοίκησης των φυλακών Δομοκού από... αρεστούς του ποινικο-τρομοκρατικού «ιερατείου». «Δεν αποκλείεται ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης να ήταν ένα εμπόδιο στα σχέδια τους να μετατρέψουν τις φυλακές σε ‘αρχηγείο’ Ελληνικής Μαφίας και νεοτρομοκρατίας, όπως φάνηκε πρόσφατα στην υπόθεση της ‘Λίτσας’ (ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού). Ενδεχομένως να ήθελαν να βάλουν τους ‘δικούς’ τους προκειμένου απερίσπαστοι να κινούν τα νήματα των εγκληματικών οργανώσεων και της τρομοκρατίας», ισχυρίζονται οι ίδιοι αξιωματικοί.

Λερναία Ύδρα η νεοτρομοκρατία

Σε περισσότερες από 100 συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για τρομοκρατία έχει προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική τα τελευταία χρόνια με τους αρμόδιους αξιωματικούς να χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά τρομοκρατών με Λερναία Ύδρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαρκώς πέφτει πάνω σε άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία δεν υπάρχουν στις λίστες με τους υπόπτους και συνεπώς χαρακτηρίζονται ως πιο επικίνδυνα. «Έχουν γίνει περίπου 100 συλλήψεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα αυτά τα άτομα είχαν ενεργό ρόλο. Σκεφτείτε όμως και πόσοι είναι άγνωστοι. Το σχέδιο των ‘παλιών΄ της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν η διάχυση της τρομοκρατίας προκειμένου να δημιουργηθεί χάος. Πρόκειται για μία τελείως διαφορετική αντίληψη από την παραδοσιακή τρομοκρατία που γνωρίζαμε επί 17 Νοέμβρη», εξηγεί στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας από τους «άφθαρτους» με κομβικό ρόλο στο σχέδιο Γοργοπόταμος ήταν ο 39χρονος που συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα και είχε την κωδική ονομασία «Ιάσωνας». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, είναι ένας από τους υπόπτους για συμμετοχή και στη Σέχτα Επαναστατών, οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την αποκρυπτογράφηση των σημειώσεων της Αγγελικής Σπυροπούλου που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου. Στα ίδια σημειώματα καταγράφεται η έντονη προετοιμασία για την «επόμενη μέρα» της απόδρασης, η οποία περιλάμβανε μπαράζ επιθέσεων με βόμβες από το «παρασκευαστήριο» τους στην Περαχώρα Λουτρακίου, επιθέσεις «γαζώματος» με πολεμικά καλάσνικοφ ακόμη και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων από ελεύθερους σκοπευτές.

Δημοφιλή