Ντάισελμπλουμ: Σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι τεχνικές συζητήσεις. Καμία εκταμίευση πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

Ντάισελμπλουμ: Σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι τεχνικές συζητήσεις. Καμία εκταμίευση πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

Στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» παρέπεμψε την Ελλάδα το Eurogroup, σε μια από τις πιο σύντομες συνεδριάσεις του. Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα διεξαχθούν και σε Βρυξέλλες και σε Αθήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ τόνισε ότι είχαν μία σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα και συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για χάσιμο, επεσήμανε τη δέσμευση της Ελλάδας να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Είχαμε μια μικρή συζήτηση, αναφορικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να είχε αρχίσει μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Οι συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς ξεκινούν την Τετάρτη, επιβεβαίωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι θα γίνουν στις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα τεχνικές ομάδες θα γίνουν δεκτές στην Αθήνα.

«Μας ενδιαφέρει μια στενή συνεργασία των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Υπογραμμίσαμε τη δέσμευση να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ συζητήθηκαν επίσης διαρθρωτικά μέτρα και ο τρόπος για να τονωθούν οι επενδύσεις.

Καμία εκταμίευση πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία

Τεράστιο χάσιμο χρόνου ήταν οι συζητήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Για το θέμα της ρευστότητας, είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα, καθώς καλύφθηκε στο προηγούμενο Eurogroup ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν εκταμιεύσεις γρήγορα χωρίς να συνολική συμφωνία και αποφασιστική εφαρμογή της.

«Αν υπάρξει συμφωνία σε όλο το πακέτο και ξεκινήσει η εφαρμογή τότε μπορεί να υπάρξει μία διαίρεση της δόσης και να δοθεί η μισή. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη θα πρέπει να αποσταλεί στους θεσμούς γιατί όλο το ευρύ φάσμα των μεταρρυθμίσεων εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο συζητήσεων. «Εμείς το χαιρετίζουμε αλλά θα πρέπει να το εγκρίνουν και οι θεσμοί» είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι δεν υπήρχε λεπτομερής συζήτηση για την Ελλάδα καθώς συμφωνηθηκε ότι πρώτα πρέπει αν υπάρχει μια τεχνική εργασία, που είναι εκείνη των θεσμών. «Είναι απαραίτητο να δούμε αποφάσεις απτές και αποτελεσματικές από την Ελλάδα», είπε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ τόνισε ότι «χρειάζονται και νομοθετικές διαδικασίες από την Αθήνα».

Δημοφιλή