ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/03/2015 10:21 EET | Updated 09/03/2015 10:22 EET

Η Ευρώπη πρέπει να δώσει στην Ελλάδα πίστωση χρόνου λέει ο υφυπουργός Άμυνας της Γαλλίας

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
French junior minister for Veterans and Defence Jean-Marc Todeschini stands on December 11, 2014, in Comines-Warneton during the inauguration of a monument to commemorate WWI soldiers of opposite camps who played a game of soccer together during a Christmas cease-fire in 1914. AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

«Η Γαλλία επιθυμεί την ανεύρεση συμβιβασμών που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να σεβαστεί τη βούληση του λαού της, των ανθρώπων, που έχουν κάνει θυσίες εδώ και χρόνια και που υποφέρουν και η Γαλλία και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση», απάντησε ο υφυπουργός Άμυνας της Γαλλίας, με αρμοδιότητα σε θέματα βετεράνων πολεμιστών και ιστορικής μνήμης, Jean-Marc Todeschini, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδιώκουν την ταπείνωση του ελληνική λαού και της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης.

«Η Γαλλία επιθυμεί να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα από την Ευρώπη για να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" είπε και σημείωσε: "Κανείς δεν μίλησε για Grexit ή για έξοδο της χώρας από την Ευρώπη ή την Ευρωζώνη. Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Βεβαίως υπάρχουν από την πλευρά του διάφορες συμφωνίες και δεσμεύσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν. Θα πρέπει ενδεχομένως να φανούμε πιο ελαστικοί. Θα δούμε πώς θα κινηθεί. Και να μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πολίτες έχουν συνδράμει τη Ελλάδα. Να δούμε πώς θα γίνουν όλες οι αποπληρωμές των υποχρεώσεων της Ελλάδας και ενδεχομένως να δοθεί και λίγος περισσότερος χρόνος».

Ο Γάλλος υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Ενημερώθηκε για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους και συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

Ο υφυπουργός της Γαλλίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μουσείου, που θα γίνουν το απόγευμα στο γαλλικό τμήμα των συμμαχικών νεκροταφείων Ζέιτενλικ.