ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/03/2015 14:09 EET | Updated 09/03/2015 14:09 EET

Στις 20 Απριλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

ASSOCIATED PRESS
Lawmaker Nikos Mihaloliakos, who leads Greece's Nazi-inspired Golden Dawn party, arrives in handcuffs and with a police escort outside a court in Athens, on Friday, July 4, 2014. Michaloliakos has been in jail since last September pending trial on charges of allegedly running a criminal organization, and on Friday appeared before an investigating judge to answer supplementary arms possession charges. Mihaloliakos denies any wrongdoing. (AP Photo/ Sooc/ Menelaos Myrillas)

Για τις 20 Απριλίου προσδιορίστηκε η δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (215/2015), θα καθίσουν συνολικά 69 πρόσωπα, καθώς μεταξύ των 70, που παραπεμφθηκαν σε δίκη, είναι και μια ανήλικη, η οποία θα λογοδοτήσει σε δικαστήριο ανηλίκων. Αρχικά, για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της σωρείας κακουργημάτων που της αποδίδονται, όπως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιων, οι κατηγορούμενοι 83.

Υπενθυμιζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών κ.ά.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post