ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 13:36 EET | Updated 10/03/2015 13:37 EET

Κικίλιας: Αρχηγό έχουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση του καναβάτσου

Sooc

Για τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ και το θέμα ηγεσίας ο κ. Κικίλιας τοποθετήθηκε ως εξής:

«Έχω δηλώσει επίσημα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας πως αρχηγό έχουμε» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Βήμα FM 99,5, ερωτηθείς για τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ και το θέμα της ηγεσίας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι εν μέσω μιας εποχής που η χώρα βρίσκεται σε πολύ μεγάλη κρίση έχει ανάγκη οι θεσμοί της να είναι σταθεροί και να λειτουργούν. «Θεσμός είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι υγεία να έχει και να βάζει κανείς στόχους, μικρούς και μεγάλους, να κάνει όνειρα και να οραματίζεται. Αλλά αυτό ισχύει για όλους τώρα. Πρέπει να ιεραρχούνται τα πράγματα και η ιεράρχηση στο δικό μου αξιακό κώδικα είναι η εξής: πρώτα από όλα η χώρα, μετά η προσωπική αξιοπρέπεια, οι αρχές και οι αξίες του καθενός, και μετά το κόμμα και οι προσωπικές του φιλοδοξίες. Δεν μπορούμε να έχουμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση του καναβάτσου» δήλωσε.

Αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική και τους χειρισμούς του διαδόχου του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, είπε ότι στην Ελλάδαης κρίσης, τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι παράνομοι μετανάστες, «που αναμφισβήτητα έχουν κι αυτοί δικαιώματα», ζουν στα επίπεδα που επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της χώρας, τα επίπεδα που επιτρέπει η κρίση.

«Επί υπουργίας μου καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ελάχιστοι διαθέσιμοι για το μεταναστευτικό οικονομικοί πόροι να αξιοποιηθούν για την εύρρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργία των κέντρων υποδοχής. Σας θυμίζω πως ανεξάρτητες αρχές, όπως η Ύπατη Αρμοστία και άλλες ΜΚΟ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέφτηκαν αυτούς τους χώρους και είτε κρίθηκαν αρκούντος κατάλληλοι είτε έλαβαν τα εύσημα για την προσπάθεια που καταβλήθηκε» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι «με πονάει και με ενοχλεί η εικόνα λοιπόν, ενώ έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και “έκλεισαν” τα βόρεια χερσαία σύνορά μας, όλα να ακυρώνονται εν μία νυκτί με πούλμαν να αποβιβάζουν μετανάστες στην Ομόνοια ως αποτέλεσμα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά όταν οι χώρες της νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου δείχνουν να αποσταθεροποιούνται ολοένα και περισσότερο. Ο κ. Πανούσης οφείλει να διοικεί με παρρησία παίρνοντας την ευθύνη των επιλογών και των αποφάσεων του. Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο μέχρι τώρα. Αντίθετα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το μεταναστευτικό παρατηρούμε μια διελκυστίνδα με την αρμόδια Υπουργό Μεταναστευτικού, την Κα Τασσία Χριστοδουλοπούλου».

Ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε ότι «σήμερα παρατηρούμε πως στο σύνολο της η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε σχέδιο A, ούτε σχέδιο B. Αντίθετα το μεγαλύτερο πρόβλημα της παραμένει η διαχείριση της εσωκομματικής πολυφωνίας και αναπόφευκτα των εσωτερικών ισορροπιών της. Είναι αδιανόητο πως ένα κόμμα που έχει προσφάτως κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, σπαράσσεται εσωτερικά ήδη από το μήνα του μέλιτος».

Sponsored Post