ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2015 06:28 EET | Updated 10/03/2015 06:28 EET

Με κλήρωση θα επιλεγούν οι 3 δικαστές της Χρυσής Αυγής

eurokinissi

Την Τετάρτη (11/05) στις 9 το πρωί στον 5ο όροφο του Εφετείου στην Αθήνα, θα γίνει σε δημόσια συνεδρίαση, η κλήρωση των τριών δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στις 20 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση αναμένεται ότι θα παραβρεθούν και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προκειμένου να ελέγξουν όπως προβλέπει ο νόμος, τη διαδικασία της κλήρωσης να δουν ποιοι δικαστές θα μπουν στην κληρωτίδα και επιπλέον να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις που θα προκύψουν

Αν και η δίκη χρονικά έχει προσδιοριστεί, ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός, ο χώρος που θα διεξαχθεί η δίκη αν και το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει σε ειδική αίθουσα που θα διαμορφωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (215/2015), θα καθίσουν συνολικά 69 πρόσωπα, καθώς μεταξύ των 70, που παραπέμφθηκαν σε δίκη, είναι και μια ανήλικη, η οποία θα λογοδοτήσει σε δικαστήριο ανηλίκων. Αρχικά, για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της σωρείας κακουργημάτων που της αποδίδονται, όπως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, οι κατηγορούμενοι 83.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποίας θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της οπλοφορίας, απόπειρας ανθρωποκτονιών κ.ά.