ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/03/2015 11:48 EET | Updated 10/03/2015 11:48 EET

Πράσινο φως από τον ESM για να μεταφερθούν τα 555 εκατ. ευρώ του ΤΧΣ στο Δημόσιο

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - FEBRUARY 20: Klaus Regling, managing director of the European Stability Mechanism (ESM), holds a press conference after the Eurogroup Council meeting on February 20, 2015 at EU Headquarters in Brussels. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Έγκριση έδωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για τη μεταφορά 555 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα έσοδα που είχε το ΤΧΣ από την πληρωμή του μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν πάρει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση στο πλαίσιο του «πακέτου Αλογοσκούφη» το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε συμφωνηθεί τα κεφάλαια αυτά να δοθούν στο Δημόσιο, αλλά το πρωί του Σαββάτου ο ESM δεν έδωσε το πράσινο φως, με το σκεπτικό ότι τα κεφάλαια του ΤΧΣ είναι για συγκεκριμένο σκοπό και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες του ελληνικού δημοσίου. Επακολούθησαν διαπραγματεύσεις από την κυβέρνηση και το ΤΧΣ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα αργά το απόγευμα, κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του ESM.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post