ΔΙΕΘΝΕΣ
10/03/2015 18:22 EET | Updated 10/03/2015 18:34 EET

Επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Είναι ανόητα αφελής (Βίντεο)

Anadolu Agency via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 09: German Finance Minister Wolfgang Schaeuble gives a speech as he arrives for a meeting of Eurozone finance ministers at the European Council in Brussels on March 09, 2015. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images)

Με διόλου κολακευτικές εκφράσεις μίλησε για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας ότι ο σκληρός Σόιμπλε περνά στο σχέδιο «αποδόμηση» του Έλληνα υπουργού. Μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη «ανόητα αφελή» για τον τρόπο με τον οποίο όπως σημείωσε, «χειρίζεται τα ΜΜΕ» και είπε ότι «ψάχνει για εχθρούς». Επίσης, με σαφώς ειρωνικό ύφος, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους λέγοντάς τους «εσείς φταίτε για όλα».

Μεταφέροντας δε συνομιλία που είχαν, ο Γιάνης Βαρουφάκης του λέει ότι «όλα αυτά που λέγονται είναι λάθος. Τα ΜΜΕ είναι φρικτά», για να πάρει την απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Ναι, αλλά σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου, μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση από ότι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere della Sera, όπου ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε υπέρ ενός δημοψηφίσματος ή εκλογών αν υπάρξει συνολικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και η εφημερίδα ερμήνευσε τα λεγόμενα του υπουργού ως δημοψήφισμα για το ευρώ. Ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε έντονα σε αυτή την ερμηνεία, μιλώντας για κιτρινισμό.