ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 14:56 EET | Updated 10/03/2015 15:57 EET

Προβολή της λίστας: 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου - 2 αρχεία με το όνομα Παπακωνσταντίνου

Sooc

Ομιχλώδες παρέμεινε το τοπίο στη δίκη για τη λίστα Λαγκάρντ ακόμη και μετά την προβολή του περιεχομένου της σε ειδική επιφάνεια στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Με κλειδί αναζήτησης το όνομα ''papaconstantin'' ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Δελτσίδης, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη ημέρα στο Δικαστήριο, έψαξε να βρει τις συγκεκριμένες εγγραφές όπως του ζήτησε ο Πρόεδρος λίγο νωρίτερα.

Η πρώτη αναζήτηση ανέδειξε δύο αρχεία μεταξύ των οποίων το ''papaconstantin aristides'' το οποίο όπως σημείωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν είχε ανοιχτεί. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Κουρελέας αναφέρθηκε στο βούλευμα και τόνισε ότι «το βούλευμα αναφέρει ότι το άνοιγμα των αρχείων δεν έγινε τυχαία» και πρόσθεσε ότι «για να σβήσει κάποιος τα αρχεία πρέπει προηγουμένως να τα έχει εντοπίσει».

Εισαγγελέας: «Το αν τα έχει εντοπίσει αυτός που τα έσβησε δεν θα το δούμε από εδώ. Θα το βλέπαμε από το αρχικό CD που είχε χαθεί».

Το δεύτερο όνομα που ανέδειξε η αναζήτηση με κλειδί το ''papaconstantin'' ήταν το όνομα της κ. Ελένης Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού, το οποίο όμως δεν φαινόταν και αυτό να έχει ανοιχτεί.

Σε ερώτηση του Δικαστή κυρίου Τσόλα αν από το laptop μπορεί να διαπιστωθεί η μετεγγραφή από το ένα usb στο άλλο ο κ. Δελτσίδης απάντησε: «Μπορούμε να το κοιτάξουμε».

Νωρίτερα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία της προβολής και ο κ. Δελτσίδης προσπάθησε να εντοπίσει τα αρχεία τα οποία ανοίχτηκαν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2010 τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ότι άνοιξε ο πρώην υπουργός έφτασε στο όνομα Παπανδρέου Ευάγγελος.

Εκ των συνηγόρων υπεράσπισης o κ. Τάκης Βασιλακόπουλος ζήτησε να γίνει συνολική αναζήτηση με το όνομα Παπανδρέου και βρέθηκαν 13 αρχεία.

«Δεν μας ενδιαφέρει τι περιείχε η λίστα Λαγκάρντ αλλά τι ανοίχτηκε το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου 2010», παρενέβη η Εισαγγελέας.

Συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Ζημακόπουλος: «Αυτός ο συλλογισμός είναι ημιτελής. Δεν μπορεί να μας είναι αδιάφορο τι περιέχει η λίστα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα όταν ξεκίνησε η προβολή της λίστας στην αίθουσα σε γιγαντοοθόνη ο πρόεδρος σχολίασε ότι «Ούτε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το Supreme Court δεν γίνεται τέτοια διαδικασία».

Η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση εγγράφων.