ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 10:54 EET | Updated 10/03/2015 10:54 EET

Σεβασμό στη λαϊκή εντολή ζητά ο Μανώλης Γλέζος

Eurokinissi

Μήνυμα στην κυβέρνηση να σεβαστεί την λαϊκή εντολή έστειλε ο Μανώλης Γλέζος μέσω της Κίνησης Ενεργών Πολιτών στην οποία συμμετέχει. Την Κυριακή συνήλθε σε σύσκεψη στην Αθήνα, η Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και με τη συμμετοχή του κ. Γλέζου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δεν γίνεται ούτε θετική ούτε αρνητική αποτίμηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γίνονται «προτροπές».

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Στην σύσκεψη έγινε αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. κα το Δ.Ν.Τ.

H Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης πρέπει να παραμείνει ο σεβασμός στη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου, και να εργαστεί επιδιώκοντας την απελευθέρωση του Ελληνικού Λαού από την θηλιά που οι δανειστές επιμένουν να σφίγγουν γύρω από το λαιμό του, βυθίζοντας έτσι τη χώρα σε ύφεση, ανεργία και ανθρωπιστική κρίση.

Η Πολιτική Γραμματεία θεωρεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας την συζήτηση και ψήφιση Σχεδίων Νόμου για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής, τηρώντας με αυτόν τον τρόπο τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό.

Θεωρεί επίσης ότι είναι άμεση η ανάγκη εκπόνησης Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με έμφαση στις εγχώριες δυνάμεις και δυνατότητες ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Επίσης αποφάσισε να ζητήσει την σύγκληση συνελεύσεων από όλες τις οργανώσεις της κίνησης, όπου τα μέλη θα τοποθετηθούν επί όλων των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων».