ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 07:58 EET | Updated 10/03/2015 07:58 EET

«Ανυπακοή και ρήξη» προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα μετά το Eurogroup και βλέπει «τη θηλιά να σφίγγει στο λαιμό» της χώρας

iskra

Υπό τον τίτλο “Σφίγγουν τη θηλιά γύρω απ το λαιμό της Ελλάδας” και καταλήγοντας πως είναι “Μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη” αφού οι δανειστές “απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: Καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις είναι το κεντρικο άρθρο της ιστεσελίδας Iskra.gr η οποία εκφράζει κατά κύριο λόγο τις θέσεις της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο που φέρει την υπογραφή του Θανάση Μπρούσκου, τονίζεται πως κατά το Eurogroup της Δευτέρας αποδείχθηκε πως “οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων. Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» - απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων”.

Επίσης γίνεται αναφορά στους «νεοαποικιοκράτες» των Βρυξελλών αλλά για στον ίδιο τον υπ.Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο: “αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά” ενώ γίνεται και μια μάλλον αμήχανη επίθεση τον Έλληνα υπ. Οικονομικών. “Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών”.

Τονίζεται δε πως οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα και καταλήγει: “Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση” ενώ ακολουθούν οι δηλώσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων.