ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2015 06:04 EET | Updated 10/03/2015 06:04 EET

Κόκκινη γραμμή ο Δένδιας για Σαμαρα

sooc

Προερχόμενη από τον γαλλικό όρο ''groupuscules'', η λέξη "γκρουπούσκουλο" που έβαλε στο γαλάζιο λεξιλόγιο ο Νικος Δένδιας, χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια μικρή ομάδα.

Στην πολιτική, υπάρχει μια τάση πολλαπλασιασμού των ακραίων αριστερών και δεξιών παρατάξεων σε μικρές ομάδες, συχνά γνωστές από το γαλλικό όρο "groupuscules". Χαρακτηρίζονται συνήθως από εξαιρετικά άκαμπτες ιδεολογίες.

Χθες, πάντως, η νέα παρέμβαση του κ. Ν. Δένδια, ο οποίος μίλησε για «τον εφιάλτη να μετατραπεί η ΝΔ σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», προκάλεσε την έντονη δυσφορία στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος, με τους συνεργάτες του να μιλούν για την "λεπτή κόκκινη γραμμή που παραβιάζει" αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα...

Την ώρα πούμε ηγεσία της Συγγρού ζητάει συστράτευση όλων των στελεχών, ο Νίκος Δένδιας φαίνεται πως χαράσσει τον δικό του δρόμο.

Αποφασισμένος φέρεται ο Ν. Δένδιας να συνεχίσει την πίεση προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου στη ΝΔ, αποφεύγοντας όμως να τοποθετηθεί για το θέμα της ηγεσίας

Αποφασισμένος απο τη μια να συνεχίσει την πίεση προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου στη ΝΔ, αλλά και έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, όταν αυτό τεθεί επισήμως.

Η χθεσινή παρέμβαση του ωστόσο για πολλούς αποτέλεσε και κάποιου είδους πολιτικής πλατφόρμας, που προϊδεάζει για το πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής.

Γιατί μπορεί να απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της ηγεσίας, επισήμανε όμως με νόημα την ανάγκη ενος διαφορετικού πολιτικού λόγου, για να ξαναγίνει η ΝΔ - όπως είπε - "η  μεγάλη παράταξη, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής".

Το ερώτημα που θέτουν πολλοί στη ΝΔ είναι ένα: Ο Νικος Δένδιας είναι μόνος του ή όχι;

Όσοι γνωρίζουν την γαλάζια  ανθρωπογεωγραφία εκτιμούν ο πρώην υπουργός θα κινηθεί στο παρασκήνιο στην κατεύθυνση δημιουργίας εσωκομματικών συμμαχιών - ενώ θα επιδιώξει να βρίσκεται σε συνεχή ανοιχτή γραμμή κυρίως με το λεγόμενο Καραμανλικό μπλοκ και όχι μόνο, προκειμένου να καταγράφει στην πράξη ότι δεν κινείται αυτοβούλως και με μοναδικό κίνητρο τα προσωπικά του σχέδια, αλλά ότι ηγείται μιας ομάδας στελεχών που έχουν ως κοινή συνισταμένη το μέλλον του κόμματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα,μόνο τυχαία δεν είναι η σημερινή συνάντηση της γενιάς των σαραντάρηδων της ΟΝΝΕΔ.

Η ομάδα αποτελείται από στελέχη της ΟΝΝΕΔ, των περιόδων Καραμανλή και προφανώς, βρίσκονται απέναντι στην ηγετική ομάδα του Αντώνη Σαμαρά.