ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/03/2015 14:24 EET | Updated 11/03/2015 16:18 EET

Δυσφορία Τσίπρα για τους βουλευτές που πήραν αυτοκίνητα

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras attends a parliament session in Athens, on Tuesday, March 10, 2015. Tsipras spoke during a special debate on whether to revive a parliamentary committee that would seek German World War II reparations that Greece says were never fully paid. The committee would also seek the return of a forced loan raised by Nazi occupation forces, and of Greek antiquities removed during the war. (AP Photo/Petros Giannakouris)

«Έμειναν» μέχρι και οι υπουργοί όταν έμαθαν ότι δόθηκε εντολή από το Μαξίμου να δώσουν πίσω τα υπουργικά αυτοκίνητά τους. Ωστόσο η επικοινωνιακή πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ ζουν στην εποχή των βουλευτικών, υπουργικών και υπηρεσιακών αυτοκινήτων! Και ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και σήμερα εξέφρασε την δυσφορία του για το το γεγονός πως μόλις πέντε από τους συνολικά 149 βουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.

Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θέλει να μειωθεί ο στόλος των εν γένει κρατικών αυτοκινήτων, όχι τόσο για λόγους οικονομίας όσο ως μία ένδειξη λιτότητας της κυβερνητικής και κρατικής εξουσίας απέναντι σε ένα λαό που ζει με βασικό μισθό κάτω από 500 ευρώ.

Είναι προφανές ότι το πολιτικό προσωπικό (και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) δυσκολεύεται να συντονιστεί με την προτροπή του πρωθυπουργού

Ακόμη και σήμερα όμως ο Αλ. Τσίπρας επιμένει ότι πρέπει να δοθεί το συμβολικό μήνυμα από την κυβέρνηση και το κόμμα της Αριστεράς. Το είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωινή σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μαξίμου όταν συζητήθηκε το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προτροπή του να μην πάρουν αυτοκίνητα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους υπουργούς. Το Μαξίμου δεν έχει πει να παραδώσουν τα υπουργικά και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Άλλωστε πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (π.χ. Π. Κουρουμπλής, Π. Σκουρλέτης, αλλά και ο Π. Καμμένος και η Ελ. Κουντουρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων) δεν έχουν πάρει βουλευτικό αυτοκίνητο, καθώς μετακινούνται με το υπουργικό.