ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2015 11:24 EET | Updated 12/03/2015 11:25 EET

Παναγόπουλος εναντίον Ρωμανιά: «Η Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι»

sooc

Αποστάσεις από τις θέσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά, ο οποίος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό είχε χαρακτηρίσει «νοθευμένες» τις αναλογιστικές μελέτες, που οδήγησαν στις περικοπές των συντάξεων, κράτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα της Συνομοσπονδίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία.

«Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία «να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα». «Οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη πρόταση για διοχέτευση των διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος για ολιγοήμερο δανεισμό. «Συμφέρουσες λύσεις τις έχουμε δει κατ' επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Για το ίδιο θέμα οι άλλοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει την όλη διαδικασία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)