ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/03/2015 06:46 EET | Updated 12/03/2015 09:56 EET

Διάβημα της Αθήνας προς Βερολίνο για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς Σόιμπλε για Βαρουφάκη

Bloomberg via Getty Images
Yanis Varoufakis, Greece's finance minister, right, and Wolfgang Schaeuble, Germany's finance minister, attend a news conference at the Chancellery in Berlin, Germany, on Thursday, Feb. 5, 2015. The meeting comes hours after Greece lost a critical funding artery when the European Central Bank restricted loans to its financial system. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Σε διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε δηλώσει ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι ο μόνο που ισχυρίστηκε ότι στο Eurogroup δεν χάθηκε χρόνος και κατηγόρησε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ότι χειρίζεται τον τύπο με αφέλεια και πως ακάνει εσφαλμένη χρήση των ΜΜΕ, ψάχνοντας για εχθρούς.

«O Βαρουφάκης μού είπε ότι τα ΜΜΕ είναι τρομακτικά. Και του είπα ότι στην αρχή έδινε την εντύπωση ότι είναι πιο δυνατός στην επικοινωνία απ’ ό,τι είναι στην ουσία. Η εντύπωση μπορεί να απατά» είπε ο Β. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους κάλεσε να μη γελούν. «Το ότι είναι αφελής (ο κ. Βαρουφάκης) με τους δημοσιογράφους είναι για μένα κάτι εντελώς καινούργιο», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.