ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2015 05:10 EET | Updated 12/03/2015 05:10 EET

Επιστολή Αγγελικής: «Ο δράκος γέμισε» - Όλες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

eurokinissi

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής επιστολή της Αγγελικής που αναφέρεται στη βόμβα-μαμούθ που θα χρησιμοποιούνταν στο σχέδιο Γοργοπόταμος για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

«Ο δράκος γέμισε», γράφει σε ένα σημείο απευθυνόμενη σε ηγετικό έγκλειστο μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς. Εννοεί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ότι η βόμβα γέμισε εκρηκτικά και συγκεκριμένα με 148 κιλά και 700 γραμμάρια.

Από τις επιστολές που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου προκύπτουν και άλλες λεπτομέρειες για την επίθεση στον Κορυδαλλό.

Η βόμβα θα τοποθετούνταν σε όχημα που θα χρησιμοποιούσαν με την παραλλαγή του «σεκιουριτάδικου» για να παραλάβουν όσους θα κατόρθωναν να αποδράσουν. Το όχημα αυτό, ωστόσο, χάλασε και έτσι η Αγγελική πρότεινε στους Πυρήνες την εναλλακτική του τζιπ. Εκείνη θα έκανε την «μαμά» που θα κρατούσε μία κουβέρτα, η οποία όμως αντί για μωρό θα είχε ένα κοντό καλάσνικοφ, ενώ ο Γιώργος θα έκανε τον «μπαμπά».

Σε αυτό το όχημα θα έριχναν τα καθίσματα για να μπουν όλοι οι δραπέτες και από πάνω θα τους «σκέπαζε» ένα μεγάλο παιδικό παιχνίδι ή περισσότερα. Πρόκειται για χαρακτηριστικές αναφορές στις νέες και αποκαλυπτικές κωδικοποιημένες επιστολές ανάμεσα στην Αγγελική Σπυροπούλου, τον «Ιάσωνα», τον «κοιμισμένο» Χριστόδουλο Ξηρό και τους έγκλειστους Πυρήνες.

Από τις ηλεκτρονικές επιστολές αποκαλύπτεται πως οι έγκλειστοι Πυρήνες γνώριζαν τους κωδικούς που έπρεπε να πληκτρολογήσουν για να βγουν από το θυρωρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να βρεθούν στο σημείο του μαντρότοιχου που θα ανατιναζόταν από το παγιδευμένο με τη βόμβα «πύραυλο», κλειστό φορτηγάκι που βρέθηκε κοντά στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Η απόδραση σχεδιαζόταν για την 4η Ιανουαρίου 2015, ημέρα Κυριακή, μία μέρα δηλαδή μετά τη σύλληψη Χριστόδουλου Ξηρού. Εκείνη τη μέρα γυναίκα, έγκλειστο μέλος της Συνωμοσίας, μεταξύ 08:30 και 09:00 το πρωί θα είχε επισκεπτήριο με το δικηγόρο της, στο οποίο θα παρευρισκόταν άλλο έγκλειστο μέλος της οργάνωσης, με το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και δύο ακόμη σύντροφοί τους που ήθελαν να την δουν. Το ίδιο θα γινόταν και στις 4 Ιανουαρίου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία με πιστόλι ομοίωμα θα ακινητοποιούσαν τον έναν και μοναδικό υπάλληλο και στη συνέχεια γνωρίζοντας τους κωδικούς θα άνοιγαν το θυρωρείο και θα πήγαιναν στο προκαθορισμένο σημείο όπου θα κατέρρεε ο μαντρότοιχος.