ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2015 08:01 EET | Updated 12/03/2015 09:30 EET

Απεβίωσε η μαθήτρια που είχε πέσει από μπαλκόνι στη Ρώμη- Δωρίζουν τα όργανα της οι γονείς

NUNZIO GIOVE via Getty Images
An ambulance carrying several injured passengers evacuated by helicopter from the burning ferry 'Norman Atlantic' adrift off Albania, leaves the Fortunato Cesari military airport in Galatina, southern Italy, on December 28, 2014. Rescuers battled in the dark Sunday to save more than 300 trapped passengers from a burning Italian ferry as coastguards reported the first death in the high-seas drama. AFP PHOTO / NUNZIO GIOVE (Photo credit should read NUNZIO GIOVE/AFP/Getty Images)

Η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία, η οποία πριν από μια εβδομάδα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, κατέληξε χθες, Τετάρτη, τη νύχτα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν μία περίπου ώρα. Οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμειναν επί μια εβδομάδα στη Ρώμη πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε πριν από οκτώ ημέρες, οφείλεται πιθανόν σε κατανάλωση αλκοόλ. Οι Ιταλοί γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 17χρονη μαθήτρια είχε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το έργο "Επτά ζωές" που έχει ως κύριο θέμα τη δωρεά οργάνων μετά από τροχαίο.

Κοντά στην οικογένεια στάθηκε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, ο Έλληνας υποπρόξενος στην ιταλική πρωτεύουσα Νίκος Τζωίτης.

Από τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές τους πληροφορήθηκαν την απώλεια της συμμαθήτριάς τους, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

"Τα παιδιά αλλά και εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το τραγικό γεγονός. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και μας εξασφαλίστηκε ήδη ψυχολογική υποστήριξη σε όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης.

Διευκρίνισε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφορηθεί κάποια εξέλιξη στην έρευνα σε σχέση με τις συνθήκες του δυστυχήματος.