ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/03/2015 08:20 EET | Updated 12/03/2015 08:21 EET

«Το Brussels Group δεν θα πηγαίνει σε υπουργεία, θα παίρνουν στοιχεία από ομόβαθμο τους» λέει ο Σακελλαρίδης

Eurokinissi

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε επίπεδο περικοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Το να σφίξεις ακόμα περισσότερο το λουρί σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν είναι ένα μέτρο παράλογο» δήλωσε. Σε ερώτηση για το πώς η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα 6 με 8 δισ. που απαιτούνται για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, απάντησε: «Υπάρχουν τρόποι είσπραξης για αύξηση της ρευστότητας. Δεν είναι λογικό να αυξήσεις τη φορολογία, αλλά να διευκολύνεις τους φορολογούμενους που χρωστάνε δισ. ευρώ».

«Χθες, στις Βρυξέλλες, μπήκε το πλαίσιο και η μεθοδολογία για το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο. Ο χώρος των τεχνικών συζητήσεων θα είναι οι Βρυξέλλες που θα υπάρχουν αντιπροσωπείες τόσο της Ελλάδας, όσο και των θεσμών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ για την έλευση του Brussels Group τόνισε: «για την παροχή στοιχείων θα μπορούν να παίρνουν στοιχεία από την Αθήνα. Σήμερα θα συλλεχθούν στοιχεία που αφορούν στη δημοσιονομικής κατάσταση της χώρας. Έχει γίνει αποδεκτό ότι δεν θα πηγαίνουν στα υπουργεία ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα συλλέγουν στοιχεία από ομόβαθμο αξιωματούχο τους».

Σχετικά με τον ΟΟΣΑ ανέφερε ότι «ζητάμε να βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουμε προτείνει ως κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την παλαιά εργαλειοθήκη. «Έχουν να κάνουν με καλύτερη απόδοση φόρων μέσω καλύτερης διασταύρωσης, πάταξη της φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τόνισε: «Το θέμα δεν είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης. Αυτά τα θέματα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να τα θέσει επιτακτικά επί τάπητος. Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα εξετάσει όλα τα δεδομένα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από εκεί και πέρα τυχόν υπογραφή του είναι θέμα σοβαρό που αφορά και τον πρωθυπουργό. Το θέμα σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)