ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/03/2015 12:41 EET | Updated 12/03/2015 12:42 EET

«Μόνο μέσα στους φασίστες θα βρει χειροκροτητές» δηλώνει ο Θεοδωράκης για τον Παρασκευόπουλο και την κόντρα με τη Γερμανία

Σε ανοιχτή κόντρα βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς προσερχόμενος στη Βουλή και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κινήματος για το αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί σκηνικό σύγκρουσης με τη Γερμανία απάντησε ιδιαίτερα επικριτικά για τη στάση του κ.Παρασκευόπουλου.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε: «Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά κάτι τέτοιο γίνεται. Κάτι συμβαίνει με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Να σας πω ενδεικτικά ότι τη Δευτέρα βγήκε η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βέρα Ζούροβα και έκανε μια αποτίμηση των συστημάτων δικαιοσύνης των χωρών της ευρωζώνης. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι μια από τις τελευταίες χώρες στην ποιότητα και το χρόνο της απονομής της δικαιοσύνης. Ο κύριος Παρασκευόπουλος είναι Υπουργός 45 μέρες και τις τελευταίες δύο μέρες έχει δώσει τέσσερις συνεντεύξεις μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι ετοιμάζεται να δημεύσει τη Γερμανική περιουσία στην Αθήνα. Δε μπορώ να γνωρίζω πως ένας γερμανοτραφής νομικός, όπως είναι ο κύριος Παρασκευόπουλος, αποφάσισε να φορέσει φουστανέλα και να ενταχθεί στην ομάδα Καμμένου, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι πιο σκληρό. Διαρρέουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι σκέφτονται να κατασχέσουν το Ινστιτούτο Γκαίτε. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Παρασκευόπουλος γνωρίζει τι είναι το ινστιτούτο Γκαίτε και τι έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Αυτές οι δηλώσεις, όπως και οι διαρροές, είναι ντροπή και θα βρει χειροκροτητές μόνο μέσα στους φασίστες και όχι στον Ελληνικό λαό».

Όταν ρωτήθηκε δε για τις δηλώσεις που έκανε δέχεται επιθέσεις από τους ΑΝ.ΕΛ. απάντησε: «Δεν παρακολουθώ τις ανακοινώσεις των ψεκασμένων Ελλήνων».