ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/03/2015 10:41 EET | Updated 12/03/2015 10:42 EET

Έγινε η συνάντηση Τσίπρα- Γκουρία. Ο ΟΟΣΑ θα δώσει τεχνογνωσία στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras listens to Greek President Karolos Papoulias during their meeting at Presidential Palace in Athens, Wednesday, Feb. 18, 2015. Greece was preparing Wednesday to present its creditors with an official proposal aimed to save bailout talks from collapse, as time is running out for a deal that would keep the country solvent and within the euro currency bloc. Germany, the main European creditor, was quick to say it was skeptical of any new proposals. (AP Photo/Th

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στην έδρα του οργανισμού, στο Παρίσι.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.