ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/03/2015 07:31 EET | Updated 13/03/2015 07:31 EET

Το 15μελες της ΝΔ και οι περιοδείες Σαμαρα

eurokinissi

Με φυγή προς τα εμπρός ή αλλιώς, με "έξοδο στην κοινωνία", όπως θέλουν να λένε οι συνεργάτες του, σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμάρας την επόμενη μέρα στη ΝΔ, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια και τους διαγκωνισμούς στο κόμμα.

Ήδη στο τραπέζι του στρατηγικού σχεδιασμού της Συγγρού βρίσκονται προτάσεις για άνοιγμα του προέδρου του κόμματος στην κοινωνία με κύκλο περιοδειών ανα την επικράτεια, με αφορμή καταρχήν τις κομματικές διαδικασίες που θα προηγηθούν της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Μέσα από αυτή την κίνηση ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση του στον κομματικό χάρτη της βάσης μετά και όσα προηγήθηκαν με την μετωπική αντιπαράθεση με συγκεκριμένα στελέχη που ζητούσαν έκτακτο Συνέδριο ή ακόμα και αλλαγή ηγεσίας και από την άλλη, να βάλει την δική του ατζέντα, απέναντι στους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι αλλαγές που προωθεί στην καθημερινή λειτουργία του κόμματος, με τη σύσταση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου και τον καθορισμό ρόλων σε συγκεκριμένα στελέχη, που θα αποτελέσουν την γαλάζια σκιώδη κυβέρνηση.

Στο άτυπο 15μελες Πολίτικο Συμβούλιο - όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ - θα συμμετέχουν ex officio οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο νέος γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, πιθανότατα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αλλά και τέσσερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψουν μετά από μυστική ψηφοφορία. 

Η εκλογή των τεσσάρων βουλευτών για το 15μελές θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, με μονοσταυρία, όπως είχε ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Ζητούμενο παραμένει εάν στην σχετική ψηφοφορία στελέχη που βρέθηκαν απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, όπως η Ντορα Μπακογιαννη, ο Νικος Δένδιας και ο Ευρυπιδης Στυλιανιδης θα θέσουν υποψηφιότητα για μια από τις 4 θέσεις για το Πολίτικο Συμβούλιο ή θα επιμείνουν στην γραμμή της αποστασιοποίησης που έχουν χαράξει.

Sponsored Post