ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/03/2015 05:05 EET | Updated 14/03/2015 05:05 EET

Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί στο δήμο Βόλου (Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Βόλο, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, με αφορμή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) για την ψήφιση του νέου κανονισμού ύδρευσης.

Τα επεισόδια εκτυλίχτηκαν μπροστά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης, στην συνέχεια έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, που είχε ξεσπάσει για το θέμα, μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης, αλλά και σωματείων και φορέων, που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα εκεί, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην ψήφιση του κανονισμού.

Η κατάσταση οξύνθηκε και σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν κληθεί από τον Δήμο προκειμένου να περιφρουρήσουν τον χώρο και την διαδικασία,ενώ έκαναν χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος.

Όπως διευκρινίζεται, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, με διάφορα αντικείμενα (πέτρες, νεράντζια, μπουκάλια κ.λπ.) από πενήντα περίπου άτομα, τα οποία παράλληλα επιχείρησαν να διασπάσουν την αστυνομική διάταξη ενώ ακολούθησε και δεύτερη επίθεση από διακόσια άτομα αυτή τη φορά. Και στις δύο περιπτώσεις, οι επιτιθέμενοι, απωθήθηκαν με τη χρήση των αναγκαίων μέσων, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.