ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/03/2015 10:10 EET | Updated 14/03/2015 10:10 EET

Πάντοαν: Κανένας κίνδυνος για την Ιταλία σε περίπτωση Grexit

Italian Finance Minister Pier Carlo Padoan attends the economic workshop at Villa D'Este in Cernobbio,  Italy, Saturday, March 14, 2015. (AP Photo/Luca Bruno)
ASSOCIATED PRESS
Italian Finance Minister Pier Carlo Padoan attends the economic workshop at Villa D'Este in Cernobbio, Italy, Saturday, March 14, 2015. (AP Photo/Luca Bruno)

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για την Ιταλία, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πως η αποχώρηση μιας χώρας από τη νομισματική ένωση θα δημιουργούσε το ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη.

«Οι κίνδυνοι για την Ιταλία δεν θα αυξάνονταν από ένα Grexit», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στο περιθώριο της οικονομικής διάσκεψης στη βόρεια Ιταλία.

Ο Πάντοαν, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως η Ιταλία δεν διατρέχει κίνδυνο να μεταδοθεί σ' αυτήν η κρίση, δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν «πολύ αρνητική», αλλά πρόσθεσε πως είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση. Αξίζει να σημεωθεί ότι σήμερα, Σάββατο, σε συνέντευξή του στη Bild ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «Αν έχουμε Grexit θα ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία»

Αξιωματούχοι της ΕΕ προειδοποίησαν χθες, Παρασκευή, πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σε «καταστροφή».