ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/03/2015 18:01 EET | Updated 14/03/2015 18:56 EET

Το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Μακρυπίδη

Eurokinissi

Στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών μπαίνουν τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πανίσχυροι παράγοντες της περιόδου 1996-2003, οι Κώστας Λαλιώτης, Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέας Μακρυπίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

default

Όπως αυτό δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα

Ειδικότερα, με εμπιστευτικό έγγραφο το ΣΔΟΕ ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία δυο πρώην υπουργών, ενός πρώην βουλευτή και συγγενικών του προσώπων.

Η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ ζητά στοιχεία για τον κ. Λαλιώτη, τη σύζυγό του και γνωστή ψυχίατρο Μαρίνα Οικονόμου, την κ. Παπανδρέου, τον κ. Μακρυπίδη και τη σύζυγό του Χριστίνα.

Επίσης, ζητά να διερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα, πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από το 2000 έως και το 2012. Ζητά δε να πάρει τα τυχόν ευρήματα σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Ηλίας Κωνσταντέας, ο οποίος υπογράφει την εντολή, τονίζει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έχει στείλει ιδιαίτερη επιστολή προς την Alpha Asset Management AΕΔΑΚ.

Λαλιώτης: Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος

Ο Κώστας Λαλιώτης απάντησε στο δημοσίευμα με γραπτή ανακοίνωση:

«Με αφορμή τον τίτλο της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» : «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα».