ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/03/2015 07:29 EET | Updated 16/03/2015 07:29 EET

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος "κατέβασε" αναρτήσεις bloggers που προσέβαλαν τη μνήμη του Βαγγέλη

eurokinissi

Τέλος στη δράση των αδίστακτων bloggers που αμαύρωναν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη έβαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ανακοινώθηκε , τα ηλεκτρονικά ίχνη των επιτήδειων εντοπίστηκαν και τα σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο προσβολής και ύβρης κατέβηκαν. Δεν έχουν γίνει, ωστόσο, μέχρι στιγμής συλλήψεις και δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων.

Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT. Οι καταγγελίες που κατακλυσαν το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μεσω email.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Επίσης, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, για προσβολή μνήμης νεκρού.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απενεργοποίηση τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.