ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/03/2015 10:57 EET | Updated 16/03/2015 10:58 EET

Σταμάτησαν οι εργασίες απομάκρυνσης του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο μετά από κάλεσμα σε συγκέντρωση

Διεκόπησαν οι εργασίες απομάκρυνσης του αμφισβητούμενου γκράφιτι που εδώ και μέρες έχει “τυλίξει” το κτήριο του Πολυτεχνείου. Τα συνεργεία του Δήμου που είχαν πιάσει δουλειά από το πρωί της Δευτέρας, αποφασίστηκε να σταματήσουν τις εργασίες καθώς ενημερώθηκαν πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο από όσους αντιδρούν στο “σβήσιμο” του γκράφιτι.

Μάλιστα η σχετική ανάρτηση για την συγκέντρωση έγινε και στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός-Β και στη σχετική ανακοίνωση μνημονεύεται η φράση του υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη για το γκράφιτι, εκφράζεται η αντίθεση στην εισαγγελική έρευνα που διενεργείται και καλεί όσους επιθυμούν να μετάσχουν στη συγκέντρωση με τη φράση “Ελάτε και φέρτε τη φαντασία σας και τα υλικά που την ντύνουν”.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο απεικόνισε την κρίση στη χώρα, στην πόλη, στην οδό Στουρνάρη. Η σκοτεινιά του αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της περιοχής» είπε ο Νίκος Ξυδάκης

Καθόλου φαντασία στην εξουσία;!

Το γκράφιτι φωτίζει τη σκοτεινιά που αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της εξουσίας

"Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνα για το γκράφιτι που καλύπτει εδώ και ημέρες το κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη.

Εισαγγελική έρευνα γι' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση κι όχι γι' αυτούς που την απεικονίζουν

"Ο εισαγγελικός λειτουργός που χρεώθηκε την υπόθεση, θα εξετάσει το κατά πόσος έχει τελεστεί το αδίκημα πλημμελημετικού χαρακτήρα, της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου, που χρησιμεύει για το κοινό όφελος."

Η Τέχνη είναι κοινό όφελος και όχι φθορά

"Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες απομάκρυνσης του πολυσυζητημένου γκράφιτι που έχει καλύψει το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Όπως έκανε γνωστό ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας, το κτίριο αναμένεται να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση εντός τριών εβδομάδων."

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός καλεί σε δράση ενάντια στην καταστροφή ενός ακόμα "μνημείου" τέχνης, ενάντια στην "απομάκρυνση" του γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και τη δίωξη των δημιουργών του.

Σήμερα Δευτέρα στις 12.00 στην οδό Στουρνάρη.

Ελάτε και φέρτε τη φαντασία σας και τα υλικά που την ντύνουν...»