ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/03/2015 14:03 EET | Updated 16/03/2015 14:25 EET

Στο Βερολίνο στις 23 Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ

ASSOCIATED PRESS
German Chancellor Angela Merkel, in front of a television camera and the control light in foreground, attends a news conference during a meeting with the heads of international finance and trade organizations, World Bank, World Trade Organization, International Monetary Fund, Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) and the International Labour Organization at the chancellery in Berlin, Wednesday, March 11, 2015. (AP Photo / Markus Schreiber)

Στις 23 Μαρτίου ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Βερολίνο ύστερα από πρόσκληση που του απήυθυνε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, και η επικοινωνια τους πραγματοποιήθηκε στις 16:15μμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μέρκελ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και όταν εκείνος ανταποκρίθηκε θετικά, του πρότεινε η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, την προσεχή Δευτέρα, κατι που ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε.

Συνάντηση Μέρκελ - Ντράγκι την Τρίτη για θέματα της ευρωζώνης

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, με αντικείμενο θεματα της ευρωζώνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «συνάντηση ρουτίνας» χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο θεωρείται απίθανο να μη συζητηθεί το θέμα της Ελλάδα, τη στιγμή που τα προβλήματα ρευστότητας είναι γνωστά και η ΕΚΤ είναι εκείνη που θα μπορούσε άμεσα αν και προσωρινά να δώσει μια μικρή λύση, εγκρίνοντας την αύξηση του ορίου έκδοσης βραχυπρόθεσμου χρέους. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει για το θέμα του ELA μία ημέρα μετά, την Τετάρτη.