ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/03/2015 03:45 EET | Updated 17/03/2015 05:18 EET

Νέες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το «παρεάκι» της Γαλακτοκομικής Σχολής που βασάνιζε τον Βαγγέλη

Eurokinissi

Σε τέσσερις συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη εστιάζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της αυτοκτονίας.

Πρόκειται για άτομα με καταγωγή από την Κρήτη, τα οποία φέρονται να βρίσκονται πίσω από τα «καψώνια» που προσδιορίζονται χρονικά από την άνοιξη του 2014 μέχρι και το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η Ασφάλεια δεν αποκλείεται να τα καλέσει εκ νέου να καταθέσουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι νεαροί αυτοί έκαναν στο παρελθόν παρέα με τον 20χρονο φοιτητή και μάλιστα σχετικά πρόσφατα είχαν πάει μαζί του να δουν ταινία στον κινηματογράφο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι συγκεκριμένοι Κρητικοί φέρονται να είχαν δέσει ιμάντα στο λαιμό του Βαγγέλη για να τον κάνουν να μοιάζει με «σκυλάκι». Το «παιχνίδι» χωρίς όριο σε βάρος του, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, είχε οδηγήσει τον ευαίσθητο Βαγγέλη στην απόφαση να εγκαταλείψει τη Σχολή. Η τελευταία επίθεση εναντίον του, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, απέχει πάρα πολύ χρονικά από την ημέρα της εξαφάνισης του, καθώς προσδιορίζεται χρονικά τον Αύγουστο του 2014.

Η τελευταία του ανησυχία αφορούσε τις επιδόσεις του στα μαθήματα. Λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση του, είχε πάρει αποτελέσματα με χαμηλές βαθμολογίες, κάτι που μπορεί να επέκτεινε τη φοίτησή του για έναν χρόνο ακόμη στη Σχολή.

Ο Βαγγέλης ένιωθε ενοχές

«Ο Βαγγέλης, ένα ευαίσθητο και ήπιων τόνων παιδί, φαίνεται ότι... αυτοτιμωρήθηκε. Αυτό μαρτυρά ο τρόπος θανάτου του, αν φυσικά επιβεβαιωθεί και επίσημα η ιατροδικαστική εξέταση. Ένα παιδί που κόβει τις φλέβες του αισθάνεται ένοχο για κάτι και τιμωρεί τον εαυτό του. Αισθανόταν ένοχος για τις επιδόσεις του στη Σχολή που ήταν πεσμένες; Αισθανόταν ένοχος για την ανοχή του απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές συμφοιτητών του; Πιθανόν όλα μαζί», υποστηρίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση.

Οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας, όπως δείχνουν τα περισσότερα ευρήματα της έρευνας, κρύβονται πίσω από ένα διαρκές bullying στη Γαλακτοκομική Σχολή. Η υπόθεση, πάντως, φαίνεται τώρα να ξεκινά, καθώς η Εισαγγελέας αναμένεται να δει τα πάντα από την αρχή: Τις έρευνες, τις καταθέσεις, το πόρισμα της ΕΔΕ από κλιμάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να καλέσει και πάλι τους μάρτυρες, ενδεχομένως και νέους.

Σε αυτό που συμφωνούν όσοι συμμετέχουν στις έρευνες είναι ότι υπάρχει «έγκλημα». «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασκηθούν διώξεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν είναι εύκολο να καταδικάσουμε παιδιά ‘αγρίμια’, που εκδήλωναν ακραίες συμπεριφορές απέναντι στον Βαγγέλη. Είναι ένοχοι, όμως, ηθελημένα ή αθέλητα, ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης, γιατί γέμισαν με ψυχολογική πίεση και τύψεις ένα νεαρό και ευαίσθητο παιδί», συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη της αστυνομίας.

Sponsored Post