ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/03/2015 07:08 EET | Updated 17/03/2015 07:09 EET

Καμμένος: Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Sooc

Η εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δικαίωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού, Αικατερίνη Μάρκου και Ιάσων Φωτήλας.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, δήλωσα ότι αντιλαμβάνομαι πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι τεράστιες. Τα στελέχη είναι άξια θαυμασμού, γιατί παρά τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, προσφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα» αναφέρει ο Πάνος Καμμένος και προσθέτει: «Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη, αφενός για την οικονομική επίθεση που δέχθηκαν αφετέρου για τη μη συμμόρφωση της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες».

Όπως, εξάλλου, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αποτελεί πρώτιστο μέλημα η αποκατάσταση αυτών των αδικιών και γι΄ αυτόν τον λόγο η πρώτη του εντολή αφορούσε στην άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.

«Σε κάθε περίπτωση αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει, επίσης, ο κ. Καμμένος και ενημερώνει τους βουλευτές ότι με εντολή του έχει συσταθεί, με μέριμνα της αρμόδιας υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, επιτροπή η οποία εξετάζει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αναφορικά με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στόχος είναι να δοθεί, καταρχήν αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις και εν συνεχεία να ακολουθήσει η καταβολή των οφειλόμενων, με τρόπο που θα καθοριστεί σύντομα μόλις η ως άνω επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της. Όπως δε εξηγεί ο κ. Καμμένος, αρκετά από τα ποσά αυτά θα προκύψουν και από περιπτώσεις συμβάσεων εξοπλιστικών, οι οποίες ελέγχονται από τη νεοσυσταθείσα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)