ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2015 08:14 EET | Updated 18/03/2015 09:04 EET

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος υπευθύνων της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ζημία 3 εκ. ευρώ

eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος υπευθύνων της εταιρίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για απιστία στην υπηρεσία, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120 χιλ. ευρώ, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά ακίνητα του ΟΣΕ, τα οποία δεν είχαν μεταβιβαστεί με κανένα νόμιμο τρόπο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα πριν απο 8 χρόνια - εκμισθώθηκαν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα αντί ευτελοὐς τιμήματος.

Από τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, που συγκέντρωσε η Εισαγγελία, φέρεται ότι, επήλθε ζημία στον ΟΣΕ από απώλεια μισθωμάτων, που ανέρχεται στο ποσόν τουλάχιστον των 3. εκ. ευρώ.

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται ένας πρώην υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή Διαφθοράς, που ανέλαβε την υπόθεση.

Ωστόσο, εάν υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, δεν αποκλείεται να επεκταθεί η ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα, που αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή ως κατηγορούμενοι, καθώς έχει ήδη δοθεί σχετική παραγγελία από τον εισαγγελέα, ου χειρίστηκε την υπόθεση.

Συγκεκριμενα, θα διερευνηθεί από τον ανακριτή η τυχόν εμπλοκή και άλλων υπευθύνων,τόσο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και από την ΟΣΕ ΑΕ, καθώς επίσης εαν η ζημιά που προκλήθηκε από τις διερευνώμενες πράξεις, είναι μεγαλύτερη από το ποσό των 3 εκ, που έχει εντοπιστεί .

Sponsored Post