ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2015 09:32 EET | Updated 18/03/2015 09:34 EET

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το αν θα καταθέσουν ο Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ στη δίκη Τσοχατζόπουλου

sooc

Tην Τετάρτη (25/3), που θα είναι και η τελευταία μέρα συνεδρίασης του δικαστηρίου πριν από τις διακοπές του Πάσχα, αναμένεται να αποφασίσουν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εαν θα καλέσουν, για να καταθέσουν στη δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει σήμερα την απόφασή του, μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση (την περασμένη Τετάρτη), είχε προτείνει να κλητευθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που φέρονται ότι, ενέκριναν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των υποβρυχίων και των TOR-M1.

Μεταξύ των πολιτικών που κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι πλην του πρώην πρωθυπουργού, επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.

Το αίτημα για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ έχει διατυπώσει κατ΄ επανάληψη ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, από την αρχή της δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR-M1.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για τις επίμαχες συμβάσεις.