ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/03/2015 13:13 EET | Updated 18/03/2015 14:10 EET

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ικανοποίηση από την Deutsche Telekom

Eurokinissi/ Photo αρχείο

Ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, σημειώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τη διοίκηση του ΟΤΕ και για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Στη συνάντηση την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ απ' την πλευρά του Ομίλου ΟΤΕ συμμετείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ και την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, Κλόντια Νεμάτ (Claudia Nemat).

default

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και η ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευσθούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Γ. Δραγασάκης: Απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε δηλώσεις του επισήμανε πως οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας παιδείας, για τη λειτουργία της πολιτείας και των δομών του κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα» είπε και πρόσθεσε πως τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

«Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας» είπε.

Ικανοποίηση από την Deutsche Telekom

Από την πλευρά της η κ. Νεμάτ εξέφρασε την ικανοποίησή της που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό.

default

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό».

Επιπλέον τόνισε πως η ελληνική διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και όπως είπε αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά.

Η κ. Νεμάτ συνέχισε λέγοντας πως ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό.

Παρέθεσε δε και στοιχεία λέγοντας πως επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

«Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300 Mbps με το 4G+. Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία» κατέληξε η κ. Νεμάτ.

Sponsored Post