ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/03/2015 17:37 EET | Updated 18/03/2015 17:37 EET

Ο Βενιζέλος παρουσίασε την επιστολή που έστειλε στους Ευρωπαϊους σοσιαλιστές για να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Sooc

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επιστολή που είχε στείλει στις 19 Φεβρουαρίου (μια ημέρα πριν από το επίμαχο eurogroup), στον πρόεδρο του PES Σεργκέι Στάνισεφ και τους ηγέτες των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, για να δείξει ότι τους ζητούσε να στηρίξουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στο κείμενο έξι σελίδων της εν λόγω επιστολής, ο κ. Βενιζέλος κατέληγε ζητώντας για εθνικούς λόγους να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ανέφερε ότι τους ζητεί για εθνικούς λόγους να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση και συμπλήρωνε ότι θέλουμε η Ελλάδα να στηριχθεί, να τελειώσει με το πρόγραμμα/μνημόνιο, να περάσει στην προληπτική πιστωτική γραμμή, να δει πρόσθετες παρεμβάσεις που μειώνουν το χρέος, να βελτιωθεί το μακροοικονομικό πλαίσιο, να μειωθεί το επίπεδο των στοχοθετημένων πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να υποστηριχτεί η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η απασχόληση.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επιπλέον ότι οι "κόκκινες γραμμές" της προηγούμενης κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση έχουν προφανώς υιοθετηθεί από τη νέα κυβέρνηση, διότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας. Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει στην επιστολή του ότι η ελληνική υπόθεση παρέχει το καλύτερο έδαφος για να εγείρει το PES τα μείζονα ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής, του ευρωπαϊκού μοντέλου για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης κ.α.

Sponsored Post