ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο Αριστοτέλειο

Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια, με δύο τραυματίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δύο τραυματίες και μια παραλίγο πυρκαγιά ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Νωρίς το απόγευμα, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας,που οδηγεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του ιδρύματος. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, αιμόφυρτος και υποβασταζόμενος από συναδέλφους του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι πέταξαν φλεγόμενη χαρτοπετσέτα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά μοκέτα.

Η Αναπληρώτρια Πρύτανης Ανθρώπινων Πόρων, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Παρασκευή Αργυροπούλου - Πατάκα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι τραυματίστηκε και δεύτερος φύλακας.

Οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου εγκλωβίστηκαν στον 7ο όροφο καθώς, στην προσπάθεια των φοιτητών να σπάσουν την πόρτα, προκάλεσαν ζημιά στην πυρκαγιά, που μπλόκαρε.

Τελικά στο κτίριο έφτασε κλειδαράς, και προσωπικό, εργαζόμενοι και Συγκλητικοί αποχώρησαν από το κτίριο, που τελεί ακόμα υπό κατάληψη.

Βάρβαρη πράξη χαρακτήρισε τα επεισόδια ο Αριστείδης Μπαλτάς

«Πράξη βαρβαρότητας και τυφλής βίας» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τα επεισόδια στο ΑΠΘ που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

«Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Popular in the Community