ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/03/2015 09:09 EET

Σε επιστολή από το 2014 που συνυπογράφει ο Γιακουμάκης, επισημαίνονταν οι άθλιες συνθήκες στη Σχολή Γαλακτοκομικής

eurokinissi/l.bakolas

Επιστολή διαμαρτυρίας με αντικείμενο τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, είχαν απευθύνει αρκετοί φοιτητές ενώ μεταξύ των υπογραφόντων ήταν και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στο Κοινοβούλιο για το bullying ενώ είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή ως αναφορά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ασημακοπούλου χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι φοιτητές στην επιστολή τους με ημερομηνία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προσωπικό, υποδομές κλπ και φαίνονται αγανακτισμένοι με τις διαρκείς υποσχέσεις που λάμβαναν από τη διοίκηση αλλά ουδέποτε υλοποιούνταν.

«Δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλη υπομονή όπως μας λέτε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε υπευθύνους να περνάνε από τη Σχολή και να μας λένε παχιά λόγια. Αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές. Το δε εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και μικροβιολογίας, όπως κατήγγειλαν, δεν λειτουργούσε εξαιτίας έλλειψης καθηγητών, “κι έτσι δεν μπορούμε να εκπαιδευτούμε σε ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια της ειδικότητάς, ενώ οι καθηγητές που ήρθαν φέτος ως αναπληρωτές θα απολυθούν τον Απρίλιο, λίγο πριν τις εξετάσεις”.

Επίσης όπως περιγράφουν “στις αίθουσες διδασκαλίας επικρατεί παγωνιά, μιας και τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα και είμαστε τυχεροί που μέχρι τώρα δεν είχαμε μεγάλες κακοκαιρίες. Δεν ξέρουμε πως θα αντέξουμε το χειμώνα χωρίς θέρμανση”.

Και η απαρίθμηση προβλημάτων συνεχίζεται, όπως οι αναφορές στις εγκαταστάσεις διαμονής των φοιτητών. “Κάθε τουαλέτα και μπάνιο αντιστοιχεί για πάνω από 10 παιδιά, οι μισές τουαλέτες είναι βουλωμένες και προβληματικές, άλλες στάζουν από τα ταβάνια. Το ζεστό νερό για μπάνιο είναι για όποιον προλάβει, και η διάρκεια που ανάβει η θέρμανση για τα δικαιώματα θα πρέπει να είναι για περισσότερες ώρες”.

Και καταλήγουν: “Εμείς δεν αφήσαμε τον τόπο μας και τα σπίτια μας για να έρθουμε στα Γιάννενα γαι διακοπές ή για να πάρουμε απλώς ένα χαρτί αλλά για να πάρουμε γνώσεις που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον μας κι αυτό μέχρι τώρα γίνεται μόνο εν μέρει και με μεγάλη δυσκολία. Εάν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις και μέτρα σχετικά με τα πιο πάνω είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε δυναμικά”.

Σημειώνεται πως αρχικοί παραλήπτες της επιστολής ήταν ο διευθυντής της Σχολης, ο διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ιωαννίνων και οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Sponsored Post