ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/03/2015 11:51 EET | Updated 19/03/2015 11:51 EET

Προστατέψτε το σπίτι σας με μια ασφάλεια κατοικίας

Mortgage concept by money house from the coins
denphumi via Getty Images
Mortgage concept by money house from the coins

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, στην οποία καταγράφονται μια σειρά από έντονα φαινόμενα, όπως σεισμοί και πλημμύρες, οι ασφάλειες κατοικιών μοιάζουν απαραίτητες. Είναι άλλωστε πρόσφατα τα δυσάρεστα γεγονότα με τις πλημμύρες τον φετινό χειμώνα, ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα. Με πολλά από τα κτήρια να επιβαρύνονται με σημαντικές ζημιές και τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα σε περίοδο κρίσης.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει συχνή –μικρή ή μεγαλύτερη- σεισμική δραστηριότητα. Κάτι το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα κτήρια.

Υπάρχουν μερικά ακόμα δεδομένα που πρέπει να καταγραφούν: οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια με την ίδια ευκολία που έδιναν παλιότερα. Αν λοιπόν το σπίτι κάποιου υποστεί ζημιές για οποιοδήποτε λόγο, δεν είναι εύκολο να πάρει κάποιο δάνειο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα χρήματα για να επιδιορθώσει την κατοικία του.

Επίσης, το κράτος έχει μειώσει σημαντικά τις σχετικές δαπάνες του. Άρα αν το σπίτι κάποιου υποστεί ζημιές από έναν σεισμό, δεν μπορεί να στηριχτεί σε μια ικανοποιητική κρατική αποζημίωση. Τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων. Είναι επίσης γνωστό, ότι τέτοιο είδους διαδικασίες είναι, εκτός από όλα τα άλλα, πολύ γραφειοκρατικές και χρονοβόρες.

Κάπου εδώ, έρχονται οι ασφάλειες κατοικιών οι οποίες μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Γιατί είναι ωραίο να μπορείς να είσαι «θωρακισμένος», μπροστά σε κάθε κίνδυνο.

Η Anytime κάνει την υπέρβαση, προσφέροντας ασφάλιση κατοικίας online. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα 3 προγράμματα που διαθέτει: Economic, Value, Premium, τα οποία διαφοροποιούνται ως προς τις καλύψεις και τα ασφάλιστρα. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται και στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων.

Το Economic είναι το βασικό πρόγραμμα ασφάλισης για στεγαστικά δάνεια και καλύπτει το κτήριο της κατοικίας. Οι καλύψεις του αφορούν, μεταξύ άλλων, πυρκαγιά (δάσος ή φωτιά, πτώση κεραυνού) ή σεισμό.

Για περισσότερες καλύψεις υπάρχει το Value, το οποίο παρέχει ακόμα περισσότερα προνόμια σε αυτούς που θα το επιλέξουν. Ενώ για αυτούς που θέλουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους για κάθε κίνδυνο υπάρχει το Premium.

Και στα 3 προγράμματα της Αnytime, περιλαμβάνεται ασφάλεια σε μια σειρά από δυσάρεστα γεγονότα τα οποία μπορεί να πλήξουν την κατοικία σας.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα της Anytime εδώ.