ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/03/2015 04:30 EET | Updated 19/03/2015 05:21 EET

«Μονομαχία» Ζωής Κωνσταντοπούλου- Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή

Σκληρή κόντρα σημειώθηκε μεταξύ της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, και της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, με αφορμή το ότι η κα Κωνσταντοπούλου δεν υπέγραψε την επίσημη άδεια μετάβασής της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη συνεδρίαση της πολιτικής του επιτροπής.

Όπως έγινε γνωστό, η κα Μπακογιάννη κατήγγειλε το περιστατικό σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λέγοντας ότι το σχετικό έγγραφο είχε αποσταλεί στο γραφείο της κας Κωνσταντοπούλου εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά «η Πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να υπογράψει ένα απλό χαρτί μετάβασής μου στο Παρίσι».

Η βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε στην Ολομέλεια την κα Κωνσταντοπούλου για αμέλεια της να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της». Επίσης, είπε στην πρόεδρο ότι ο θεσμικός της ρόλος είναι συγκεκριμένος, και όχι αυτός με τον οποίο λειτουργεί όλο τον τελευταίο καιρό, συστήνοντάς της να κάνει τη δουλειά της καλύτερα.

«Εκτός από το να επιτίθεται η κυρία Πρόεδρος στους βουλευτές να ασχοληθεί με το πραγματικό της έργο, άλλως μπορείτε να παραιτηθείτε, να γίνετε απλή βουλευτής και να βάλετε έναν άλλο χριστιανό εκεί πάνω», είπε.

«Έχετε και προτίμηση επί του θρησκεύματος για το ποιος θα είναι στην έδρα;», ήταν η απάντηση της κας Κωνσταντοπούλου, που έκανε λόγο για «προσωπικές προσβολές». Όσον αφορά στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε ότι η αντιπροσωπείες των κομμάτων στις κομμάτων στις κοινοβουλευτικές συνελεύσεις για αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο είναι υπό συγκρότηση και έχουν σταλεί σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες έγγραφα προκειμένου να γνωστοποιήσουν ποιες και ποιοι βουλευτές θα εκπροσωπούν τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Η κα Κωνσταντοπούλου εκτόξευσε έμμεση επίθεση κατά της κας Μπακογιάννη για την επιτροπή Πόθεν έσχες, σημειώνοντας ότι «πράγματι η λειτουργία της Βουλής για το πόθεν έσχες είναι σημαντική, ιδίως εν όψει του ότι εμφανίζονται φαινόμενα βουλευτές να ξεχνάνε να δηλώσουν πάρα πολύ σημαντικά ποσά, όπως του 1.000.000 ευρώ, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και το γνωρίζετε» - αναφορά στην υπόθεση του «πόθεν έσχες» του συζύγου της κας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου. Η βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για λάσπη και απρέπεια από πλευράς της προέδρου της Βουλής, τονίζοντας ότι η υπόθεση εκδικάστηκε και ετέθη στο αρχείο.

Sponsored Post