Πέθανε σε ηλικία... 127 ετών γυναίκα που έζησε τη Μεξικανική Επανάσταση

Πέθανε σε ηλικία... 127 ετών γυναίκα που έζησε τη Μεξικανική Επανάσταση
Televisa

Σε ηλικία 127 ετών απεβίωσε μια γυναίκα σε επαρχία του δυτικού Μεξικού όπως επιβεβαίωσε κυβερνητική υπηρεσία η οποία επαλήθευσε και την ηλικία της γηραιάς αυτής μεξικανής. Η Λεάντρα Μπερέσα γεννήθηκε στα βόρεια σύνορα της πολιτείας Ταμαουλίπας στις 31 Αυγούστου του 1887 και πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της στην πόλη Ζαποπαν στην δυτική πολιτεία Γιαλίσκο.

Η Μπερέσα δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των πιο ηλικιωμένων στον κόσμο επειδή δεν είχε επίσημα έγγραφα, όπως είπαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες του Μεξικού. Η επίσημη αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, όμως ο εγγονός της, ένας 70χρονος άντρας, είπε ότι απλά σταμάτησε να αναπνέει, έχοντας αναπτύξει προβλήματα στους πνεύμονες της πριν από λίγους μήνες.

Είπε ότι η γιαγιά του συνήθιζε να λέει ιστορίες για τη Μεξικανική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε το 1910.«Συνάντησε τον Πάντσο Βίλα», είπε ο εγγονός, της Μπερέσα.

Ο επικεφαλής του μητροπολιτικού κέντρου για τους ηλικιωμένους στην πόλη όπου πέθανε η 127 ετών γυναίκα είπε ότι η Μπεράσα είχε πέντε παιδιά, που είχαν όλα πεθάνει, και μέχρι το 2011, είχε αποκτήσει 161 απογόνους.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή