Κατρούγκαλος κατά Βήματος: Δεν πρόκειται για συκοφαντία, πρόκειται για προβοκάτσια και πλαστογραφία

Κατρούγκαλος κατά Βήματος: Δεν πρόκειται για συκοφαντία, πρόκειται για προβοκάτσια και πλαστογραφία
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με σφοδρές κατηγορίες κατά της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής και του ρεπορτάζ του που τον θέλει να έχει κατοχυρώσει, ως δικηγόρος, προμήθεια για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μίλησε για προβοκάτσια αλλά και πλαστογραφία.

Το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής υποστηρίζει ότι το δικηγορικό του γραφείο είχε συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, και σε περίπτωση επαναπρόσληψης, θα λάμβανε προμήθεια ύψους 12%. Μάλιστα, βάσει εγγράφου που παρουσιάζει, κάποια από τα συμφωνητικά, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, υπογράφτηκαν μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Πριν δω το δημοσίευμα μίλησα για συκοφαντία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα. «Δεν πρόκειται απλά για συκοφαντία, πρόκειται για προβοκάτσια και πλαστογραφία», συμπλήρωσε ο υπουργός, εκτοξεύοντας σοβαρές κατηγορίες για την εφημερίδα. Σύμφωνα με τον υπουργό, το επίμαχο συμφωνητικό είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων και απολυμένων και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά με το Δημόσιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι όλες οι σχετικές αγωγές είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014 και κανένας δικηγόρος δεν έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά το 2015. «Αν είχα κάνει το συμφωνητικό θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω», είπε επίσης.

Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται καλυμμένο από τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός, ωστόσο νωρίτερα φέρεται να του ζήτησε άμεσα να δώσει εξηγήσεις για το δημοσίευμα, όπερ και εγένετο με τη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου. Κυβερνητικοί παράγοντες μάλιστα υπενθύμιζαν ότι την Πέμπτη οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή είχαν «προαναγγείλει» ότι «θα έσκαγε» θέμα που θα προκαλούσε παραίτηση υπουργού και αναρωτιόντουσαν με ποια «υπόγεια διαδρομή» βουλευτές της ΝΔ γνώριζαν από την Πέμπτη τι θα γινόταν την Κυριακή.

Δημοφιλή