Όταν οι ροκ σταρ γίνονται κόμικ της Marvel : Ο Morrissey ως Hulk και ο Ian Curtis σαν Spider-Man

Όταν οι ροκ σταρ γίνονται κόμικ της Marvel : Ο Morrissey ως Hulk και ο Ian Curtis σαν Spider-Man
butcher billy

Ένα από τα πιο θαυμαστά χαρακτηριστικά της ποπ κουλτούρας είναι η ικανότητά της να μπλέκει αναφορές, τάσεις και θρυλικές φιγούρες σε παράξενα αλλά ιδιοφυή μείγματα που ποτέ δεν είχες φανταστεί, μέχρι τη στιγμή που τα βλέπεις μπροστά σου και σκέφτεσαι «μα ναι, φυσικά, πώς δεν το είχε σκεφτεί κάποιος τόσο καιρό;».

Κάτι τέτοιο συμβαίνει στα έργα του Butcher Billy, ενός καλλιτέχνη που όπως περιγράφει ο ίδιος στο bio της σελίδας του στο Behance, είναι «καλλιτεχνικός διευθυντής εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών στη Βραζιλία, τη μέρα». Και αυτό γιατί την νύχτα (ή τέλος πάντων όποτε δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις) παίρνει μερικούς από τους πιο διάσημους και αγαπητούς rock stars της post-punk μουσικής περιόδου και τους μεταμορφώνει σε, εξίσου διάσημους, σούπερ ήρωες της Marvel.

Έτσι βλέπεις τον Morrissey ως άλλο, αρκετά πιο ατάραχο Hulk, τον Ian Curtis των Joy Division ως Spider-Man αλλά στην πιο «αλήτικη» εκδοχή του, τον Billy Idol να κραδαίνει το σφυρί του Thor και τον Robert Smith των The Cure ως ξεμαλλιασμένο Nightcrawler. Αν, ωστόσο, ρίξεις μια ματιά στις υπόλοιπες δουλειές του Butcher Billy θα δεις πως το ρεπερτόριό του δεν σταματά εκεί: Η Marilyn Monroe μεταμορφώνεται σε θηλυκό Jocker, ο Johnny Cash σε ένα υβρίδιο Karate Kid / Thor και αυτά είναι μόνο μερικά από τα κάπως περίεργα, κάπως τρομακτικά αλλά σε κάθε περίπτωση απολαυστικά έργα του δημιουργού.

All-New Superpowered Post-Punk Marvels

Δημοφιλή