Κατρούγκαλος: Ψευδές το δημοσίευμα, χρησιμοποίησαν πλαστά αποδεικτικά. Γεωργιάδης: Στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί

Κατρούγκαλος: Ψευδές το δημοσίευμα, χρησιμοποίησαν πλαστά αποδεικτικά. Γεωργιάδης: Στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί
Eurokinissi

Συνεχίζεται η «θύελλα» γύρω από το δημοσίευμα του «Βήματος» για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει στον ANT1 ότι είναι απολύτως ψευδές και να καταγγέλλει χρήση πλαστών αποδεικτικών, υπογραμμίζοντας ότι εάν βρεθεί ένα τέτοιο συμφωνητικό θα παραιτηθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν του ζητήσουν συγγνώμη μέχρι σήμερα θα υποβάλει μήνυση και αγωγή τόσο στο Βήμα όσο και στην γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναπαράγει το δημοσίευμα, ενώ όπως είπε προτίθεται να ζητήσει την άρση του δικηγορικού απορρήτου και θα δώσει ο ίδιος όλα τα στοιχεία από τα συμφωνητικά που έχω κάνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε ακόμα μια φορά στημένη και προκατασκευασμένη την ιστορία, η οποία όπως είπε έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ ανέφερε ότι οι κατηγορίες είναι ένα «συμβόλαιο διαπλοκής» που στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση και κατηγόρησε τη ΝΔ για αυτή την υπόθεση, λέγοντας ότι το «Βήμα» εκτελεί «συμβόλαιο». Επίσης, τόνισε ότι δεν προσδοκά να πάρει ούτε ένα ευρώ όταν αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν στο Δημόσιο και ξεκαθάρισε ότι δεν έκανε εργολαβική συμφωνία με τους σχολικούς φύλακες που θα επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Επίσης, είπε ότι δεν αισθάνεται και δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και όπως είπε θέλει να έχει τη δυνατότητα εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά να γυρίσει στη δουλειά του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χρησιμοποίησε και το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για να επιχειρηματολογήσει πως δεν έκανε κάτι παράνομο, υποστηρίζοντας πως ο κ. Παυλόπουλος ήταν στο ίδιο υπουργείο επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ενώ ήταν δικηγόρος και συμμετείχε σε δικηγορικές εταιρείες.

Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.

Παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό, είπε ότι «στη θέση σου θα είχα παραιτηθεί», κάνοντας λόγο για ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, λόγω της αρμοδιότητας του κ. Κατρούγκαλου. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «την προσωπική σας ηθική συγκρότηση δεν την αμφισβητώ καθόλου».

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης και μάλιστα τις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία, μιλώντας για «σκευωρία», η οποία όπως υποστήριξε, «έχει καταρρεύσει».

Όπως υποστήριξε, το κίνητρο της όλης ιστορίας ήταν πολιτικό και είχε ως στόχο να πληγεί η κυβέρνηση και η ηθική της υπεροχή έναντι των προκατόχων της.

«Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για αυτούς που έστησαν την ιστορία είναι ότι την έστησαν παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Γερμανία και είχε ως σκοπό ανάμεσα στα άλλα, πέρα από το να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης, να υπονομεύσει και το κύρος του πρωθυπουργού τη στιγμή που συνδιαλέγεται σε μια κρίση στιγμή για τη χώρα», ανέφερε.

Επί της ουσίας του δημοσιεύματος του «Βήματος» δήλωσε: «Tο άρθρο που έλεγε ότι εγώ παίρνω 12% προμήθεια για κάθε πρόσληψη απολυμένου έχει καταρρεύσει».

Ερωτηθείς αν τίθεται ηθικό ζήτημα σημείωσε πως με τον ίδιο τρόπο που υπεράσπιζε τις ιδέες του θεωρητικά και πολιτικά με τον ίδιο τρόπο προσπαθούσε να τις εφαρμόσει και στην πράξη.

Δημοφιλή