Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΧΣ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΧΣ

public-photo.net/oldgallery/thumbnails-250.htmlInformation Regarding Copyright: public-photo.net/copyright/" data-caption="Free Photos â 100 EUROMore Photos and Full Size Up to 3072 x 2304 pixelspublic-photo.net/oldgallery/thumbnails-250.htmlInformation Regarding Copyright: public-photo.net/copyright/" data-credit="Public Domain Photos/Flickr">

Δεκτή έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστου Σκλαβούνη.

Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται ήδη οι διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του.

Νωρίτερα, η διοίκηση του ΤΧΣ υπέβαλε αίτημα στον ESM επιστροφής ποσού ύψους 1,2δισ ευρώ. Tο συγκεκριμένο ποσό στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών καλύφθηκε στο παρελθόν από το το ΤΧΣ χωρίς να γίνει χρήση των ομολόγων του EFSF. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να ζητήσει να της επιστραφεί το συγκεκριμένο ποσό.

Ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης διορίστηκε Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Αθήνα, το Μάιο του 2013. Διετέλεσε στέλεχος της UBS Investment Bank και άλλων προκατόχων της οργανισμών, με εξειδίκευση στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking). Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε από την SG Warburg Ltd στο Λονδίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή