ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/03/2015 12:33 EET | Updated 23/03/2015 12:39 EET

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε σε επαιτεία Ρουμάνους κωφάλαλους

Ελληνική Αστυνομία

Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα Ρουμάνους κωφάλαλους τους οποίους τους εξανάγκαζε να επαιτούν και να πωλούν αντικείμενα στους δρόμους της Αθήνας εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Πρωταγωνιστές φέρονται μια Ελληνίδα και τρεις αλλοδαποί (δύο γυναίκες υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Συρίας) οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αστυνομίας σε Περιστέρι και Κολωνό.

default

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες φυλάκιζαν τα θύματά τους σε διαμερίσματα στην Αθήνα και σε περίπτωση που δεν τους έφερναν τα κέρδη που επιθυμούσαν τότε τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια.

default

Εις βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία αναζητείται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

default

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας, όπου καταχωρούσαν αγγελίες για εργασία στην Ελλάδα και άλλες χώρες, εντόπιζαν κωφάλαλα άτομα και κανόνιζαν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.